Jedan od najperspektivnijih „jednorog” startapa vredeo 2.4 milijarde prošle godine, sada 400 miliona

Skuteri su uvek bili izuzetno zahtevni kada je kapital u pitanju, ali je momenat pandemije i karantina izuzetno nezahvalan za startape koji su u industriji transporta. 

Startap za iznajmljivanje skutera i električnih trotineta Lime, jedan od najperspektivnijih u prethodne dve godine, sada pokušava da pronađe nove investicije. Usled krize koju je izazvala epidemija, vrednost startapa opala je sa prošlogodišnjih 2.4 milijardi na 400 miliona dolara. 

Prema saznanjima portala Information, nesigurna ekonomija dovela je pomenutu kompaniju do budžeta s rasponom od 50 do 70 miliona dolara. Pandemija virusa je poslovanje kompanije ograničila na jedno tržište, pošto je povukla uslugu iz više od 100 gradova širom Evrope, Australije, Novog Zelanda, Severne i Južne Amerike. Lime je potvrdio da sada posluje samo u Južnoj Koreji.

Prema nezvaničnim informacijama, kompanija je u okviru dosadašnjih preduzetih mera otpustila 100 zaposlenih, a očekivano je da će nastaviti sa smanjenjem radne snage. Pre epidemije, Lime je brojao oko 600 zaposlenih. 

Na temu mera koje startapi preduzimaju zbog pandemije koronavirusa, na Startit Dnevniku smo već izvestili o prvim otpuštanjima u Silicijumskoj dolini, kao i o kompaniji koja je 100 zaposlenih otpustila preko Zoom aplikacije

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tomislav Jelesijević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu