Startap za iznajmljivanje skutera i električnih trotineta Lime, jedan od najperspektivnijih u prethodne dve godine, sada pokušava da pronađe nove investicije. Usled krize koju je izazvala epidemija, vrednost startapa opala je sa prošlogodišnjih 2.4 milijardi na 400 miliona dolara. 

Prema saznanjima portala Information, nesigurna ekonomija dovela je pomenutu kompaniju do budžeta s rasponom od 50 do 70 miliona dolara. Pandemija virusa je poslovanje kompanije ograničila na jedno tržište, pošto je povukla uslugu iz više od 100 gradova širom Evrope, Australije, Novog Zelanda, Severne i Južne Amerike. Lime je potvrdio da sada posluje samo u Južnoj Koreji.

Prema nezvaničnim informacijama, kompanija je u okviru dosadašnjih preduzetih mera otpustila 100 zaposlenih, a očekivano je da će nastaviti sa smanjenjem radne snage. Pre epidemije, Lime je brojao oko 600 zaposlenih. 

Na temu mera koje startapi preduzimaju zbog pandemije koronavirusa, na Startit Dnevniku smo već izvestili o prvim otpuštanjima u Silicijumskoj dolini, kao i o kompaniji koja je 100 zaposlenih otpustila preko Zoom aplikacije