HTEC kupio beogradski Konstrukt: Nastavlja se ukrupnjavanje domaće uslužne softverske industrije

Prošlog avgusta HTEC je kupio novosadski Execom. 

Petar Paunović
22/01/2021

Beogradski Konstrukt, kompaniju za strategiju i dizajn proizvoda, kupila je domaća uslužna i R&D firma HTEC koja se bavi pružanjem usluga iz oblasti razvoja softverskih i hardverskih rešenja. Cilj im je bio ojačavanje kapaciteta za razvoj brendova. 

Tokom poslednjih 10 godina, Konstrukt je osmislio i napravio rešenja za širok spektar industrija i disciplina, sa specijalizacijom u maloprodaji i zdravstvu, gde HTEC takođe ima najveće rezultate i znanje. Tri ključna područja u kojima je Konstrukt isporučivao rešenja su proizvod, brend i sadržaj, sa specijalizacijom za istraživanje, pronalaženje i kreiranje proizvoda, kao i razvoja arhitekture i strategije brenda. 

Ovo je druga HTEC-ova akvizicija u poslednjih 6 meseci, čiji je cilj proširenje kapaciteta kompanije za isporuku inovativnih digitalnih proizvoda i usluga, te osnaživanje njihovih klijenata da izvrše revoluciju u svojoj industriji i postanu lideri u digitalnom svetu.

Podsetimo, prošlog avgusta je HTEC kupio i novosadski Execom, koja se takođe bavi pružanjem softverskih usluga. Tada smo to ocenili kao ukrupnanjavnje domaće uslužne softverske industrije, s obzirom na to da je smo dva dana ranije Comtrade-ovu uslužnu tehnološku kompaniju kupila Endava.

Petar Paunović

Objavio/la članak.

petak, 22. Januar, 2021.

IT Industrija

🔥 Najčitanije