Ukrupnjavanje autsorsinga u Srbiji — Comtrade-ova uslužna softverska firma prodata Endavi

Comtrade Group je prodala svoju poslovnu diviziju Digital Services („CDS“) Endavi, provajderu tehnoloških usluga nove generacije. 

Petar Paunović
17/08/2020

Endava pomaže klijentima da transformišu svoje poslovanje u digitalno poslovanje zasnovano na korisničkom iskustvu, pomažući im na putu od ideje do razvoja i implementacije proizvoda, platformi i rešenja. Služi za klijente u sledećim oblastima: plaćanja i finansijske usluge, TMT, potrošački proizvodi, maloprodaja, logistika i zdravstvena zaštita.

Ovo „udruživanje snaga” Endave i CDS imaće korisne efekte i na Comtrade, koji će se dalje razvijati i primenjivati sutrašnju tehnologiju kroz svoju sistemsku integraciju, poslovnu jedinicu sa sedištem u Bostonu i HICU iz Manila, kao i kroz nove vitalne kompanije, piše Comtrade na svom sajtu.

„CDS je sjajan tim i žao nam je što napuštaju Comtrade grupaciju, ali vidimo veliku sličnost po pitanju biznisa i kulture kompanije tako da verujem da će njihova budućnost biti svetla u okrilju Endave”, kaže Veselin Jevrosimović, predsednik kompanije Comtrade.

Endava će pojačati svoje prisustvo u jugoistočnoj Evropi s više timova koji preispituju odnos između ljudi i tehnologije, usklađujući se sa svojom strategijom da bude „poslodavac izbora“ za najbolje inženjere na svakoj od lokacija.

Krajem mara Endava je imala 6.468 zaposlenih u kancelarijama u Severnoj Americi i Zapadnoj Evropi kao i u razvojnim centrima u Rumuniji, Moldaviji, Bugarskoj, Srbiji, Severnoj Makedoniji, Argentini, Urugvaju, Venecueli i Kolumbiji. CDS ima visoko kvalifikovane zaposlene s više od 460 inženjera i ostalog osoblja, koje se nalazi u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Džon Kotrel, generalni direktor kompanije Endava, je veoma zadovoljan što CDS postaje deo Endava porodice.

„Njihove inženjerske veštine, pristup digitalnoj transformaciji i inovativna kultura su potpuno usaglašeni sa Endavinim. Ovim takođe ojačavamo naše znanje, iskustvo i tehnološke veštine koje će nam omogućiti da još bolje uslužimo naše klijente.”

Napomena: U tekst su naknadno dodata četiri poslednja pasusa. 

Petar Paunović

Objavio/la članak.

ponedeljak, 17. Avgust, 2020.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ