Google Transit navigacija dostupna za javni gradski prevoz u Beogradu

Od pre nekoliko dana Beograd je postao još jedan grad u Srbiji u kojem je Google Maps navigacija dostupna za javni gradski prevoz. 

Na Google Maps-u je od prekjuče, 13. januara, konačno moguće korisnicima u Beogradu da na svojim telefonima dobiju uvid u kretanje gradskog prevoza, cene karte i druge bitne informacije o GSP-u. Osim što će korisnicima pokazati na koji način da stignu od jednog mesta do drugog, moguće je videti i koliko je vremena potrebno da se stigne do krajnjeg odredišta u određenim dnevnim intervalima. Pored toga, postoji i opcija koja pokazuje kada kreću prvi, odnosno poslednji polasci javnog gradskog prevoza.

Korišćenje servisa je moguće kako na desktop računarima, tako i uz pomoć mobilne aplikacije Google Maps. Sve što treba, jeste da korisnik odredi polaznu i krajnju tačku rute i dobiće opcije kako preći tu deonicu sopstvenim automobilom, gradskim prevozom ili pešaka. Odabirom opcije „gradski prevoz” dobiće sve moguće rute linija, tačnu lokaciju stajališta i detaljne vremenske odrednice za svaki deo rute.

U sistemu je implementiran i tarifni sistem gradskih linija, tako da aplikacija daje informaciju i o ceni pojedinačne karte u vozilima koja se koriste na toj destinaciji.

Što se Srbije tiče, Google Transit već je dostupan u Nišu, Kragujevcu, Užicu i Subotici, a radi se na tome da zaživi i u ostalim gradovima u Srbiji u kojima postoji javni prevoz. Osim kod nas ovaj sistem zastupljen je i u regionu i to u Budimpešti, Zagrebu, Sarajevu, Skoplju, Sofiji, kao i u desetak rumunskih gradova.

Predstavljamo poslodavca
logo-8-1.png

PRODYNA

Teamgeist! Be part of the team that turns brilliant ideas into brilliant software.

PRODYNA is an innovative IT consultancy specialized on the topic of digital business. We consult companies through the processes of business transformation, and develop the custom software applications and systems.

Marija Milutinović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu