Google Transit sistem startovao i u Subotici, čeka se na Beograd

Što se Srbije tiče, Google Transit već je dostupan u Nišu, Kragujevcu, Užicu, a radi se na tome da zaživi i u Beogradu.

prenosimo
29/07/2019

Od pre nekoliko dana Subotica je postala još jedan grad u Srbiji u kojem je Google Maps navigacija dostupna za javni gradski prevoz. 

Glavni pokrovitelj ovog projekta je UNDP (Program Ujedinjenih nacija za razvoj) koji  je sa ekspertizom Andreje Gluščević omogućio pripremu i funkcionisanje kompletnog sistema u Subotici.

Google Transit je deo servisa Google Maps i nudi korisnicima da u realnom vremenu saznaju kako koristeći usluge gradskog prevoza stignu iz jednog dela grada u drugi.

U sistemu je implementiran i tarifni sistem gradskih linija, tako da aplikacija daje informaciju i o ceni pojedinačne karte u vozilima koja se koriste na toj destinaciji.

Google Transit sistem u Subotici trenutno pokriva samo gradske linije JP Subotica-trans, a u nekom skorijem roku se planira proširenje sistema i sa prigradskim linijama gradskog saobraćajnog preduzeća.

Što se Srbije tiče, Google Transit već je dostupan u Nišu, Kragujevcu, Užicu, a radi se na tome da zaživi i u Beogradu. Zastupljen je i u regionu i to: Budimpešti, Zagrebu, Sarajevu, Skoplju, Sofiji, kao i u desetak rumunskih gradova.

prenosimo

Objavio/la članak.

ponedeljak, 29. Jul, 2019.

IT Industrija

🔥 Najčitanije