Još jedan grad u Srbiji postao deo Google Transit sistema

Ovaj sistem postoji u svim većim gradovima zapadne Evrope. Ima ga i u Sarajevu, Zagrebu, Skoplju, Sofiji i mnogim gradovima Rumunije.

Aleksandar Krunić
03/07/2019

Grad Užice je drugi grad u Srbiji, posle Niša, koji je u aplikaciji Google maps implementirao svoje linije sistema javnog prevoza, tako da od petka 21.juna aktivna je “live“ verzija na svih 7 gradskih linija, saopšteno je iz JP “Užice razvoj”.

Ovim su već dva grada iz Srbije postala deo Google transit sistema. U procesu implementacije linija javnog gradskog i prigradskog prevoza na aplikaciji Google maps su gradovi Kragujevac i Subotica, a plan je i da Beograd postane deo istog sistema.

Zanimljivo je inače da je u slučaju grada Užice u sistem implementiran i tarifni sistem na gradskim linijama tako da aplikacija daje informaciju i o ceni pojedinačne karte u vozilima koja se koriste na toj destinaciji.

Da podsetimo, ovaj sistem postoji u svim većim gradovima zapadne Evrope. Ima ga i u Sarajevu, Zagrebu, Skoplju, Sofiji i mnogim gradovima Rumunije.

Uvođenje gradskih linija na Gugl sprovedeno je besplatno, a potrebno je i da inženjeri apdejtuju mape svim novim informacijama kako bi se dobila što tačnija informacija o putovanju.

Aleksandar Krunić

Objavio/la članak.

sreda, 3. Jul, 2019.

IT Industrija

🔥 Najčitanije