Google otvara kancelarije 6. jula, prvo samo po 10% kapaciteta zgrade, od septembra 30%

Iz Google-a je najavljen plan postepenog vraćanja u kancelarije, “ukoliko eksterni uslovi dozvole”.

Tomislav Jelesijević
27/05/2020

„Počevši od 6. jula, ukoliko nam spoljne okolnosti dozvole, počećemo sa otvaranjem zgrada u više gradova”, naveo je izvršni direktor Google-a Sandar Pičai u jučerašnjem pismu koje je poslao svim zaposlenima. U prvom periodu biće otvoreno samo 10 odsto od ukupnog kapaciteta zgrada, dok je predviđeno da se do septembra kapacitet poveća na 30 odsto.

Kako Cnet prenosi biće obezbeđena i dodatna finansijska podrška za zaposlene koji se odluče da produže period rada od kuće, sa dodatnih 1.000 dolara za novu opremu i nameštaj. Kancelarije će biti modifikovane tako da sve neophodne mere dezinfekcije i socijalne distance mogu efikasno da se primenjuju. U narednom periodu, sve do 10. juna, menadžeri će kontaktirati one zaposlene čije pozicije najviše zavise od prisustva u kancelariji, tako da će postojati prioritet kada je reč ko može da se vrati u kancelariju. 

Kompanija podržava sve zaposlene koji su doneli odluku da produže remote režim, u skladu sa stavom kompanije da se većina zaposlenih vrati pred kraj godine. Podsetimo se da su i druge tehnološke kompanije produžile period rada od kuće, a goruća tema ovih dana je ideja da se remote režim zadrži kao konstantan način rada. Tu ideju prvi je podržao Twitter, a njemu se priključio i Facebook koji prognozira da bi do 2030. polovina kompanije mogla da radi od kuće.

Tomislav Jelesijević

Objavio/la članak.

sreda, 27. Maj, 2020.

IT Industrija

🔥 Najčitanije