Prijavi startap za 5 dana intenzivnog rada sa Google-ovim mentorima u Beogradu — prijave do 22. oktobra

Preko svog Launchpad programa Google se uključuje u razvoj startap ekosistema — ukoliko je tvoj startap u ranoj fazi i spreman na rast, prijavi se.

Vukašin Stojkov
28/09/2018

Google Launchpad Start je celonedeljni program obuke namenjen startapima u ranoj fazi koji žele da nauče kako da naprave bolji proizvod, lakše dođu do korisnika i mušterija, ubrzaju rast i prošire mrežu međunarodnih kontakata.

Održaće se u drugoj nedelji novembra, od 5. do 9., u Beogradu. Događaj organizuju i realizuju Google Launchpad, Google-ov globalni program akceleracije i podrške startapima, i Startit.

Događaj se sastoji od pet dana mentorstva sa iskusnim osnivačima i profesionalcima iz Google-ove i Startitove mreže mentora. Program će biti fokusiran na najbitnije startap teme:

Najbolji timovi sa ovog Launchpad Starta dobiće priliku da učestvuju u sedmoj generaciji Startitove Startap akademije, ali će biti bliži i Google-ovom globalnom akcelerator programu i svim prednostima koje on pruža startapima.

Kriterijumi za startape

Launchpad Start je dizajniran za postizanje izuzetnog napretka u veoma kratkom vremenskom periodu. Povratne informacije sa događaja širom sveta su pokazale da je to moguće samo ako vaš tim preduzima akcije i donosi odluke na licu mesta. Namenjen je startapima koji su u ranoj fazi razvoja, imaju spremnu prvu verziju proizvoda i spremni su za rad na postizanju product-market fita.

USLOVI — možete se prijaviti sa svojim startapom ukoliko:

• Imate proizvod, makar i ranu verziju
• Osnivački tim je potpuno posvećen (70% svog vremena posvećujete svom startapu)
• Osnivački tim se sastoji od makar dve uloge (CEO i CTO)
• Učesnici iz vašeg tima će moći da prisustvuju događaju tokom svih 5 dana (OBAVEZNO)

Nije potrebno prisustvo celokupnog tima, već samo ljudi koji donose odluke, minimum 1, maksimum 5 prisutnih po timu (snažno preporučujemo 4-5 prisutih iz jednog tima). Snažno preporučujemo da jedan od vaših prisutnih članova tima bude tehnološki potkovana osoba ili developer.

Prisustvo osnivača je apsolutno neophodno sve vreme.

Tim koji prisustvuje događaju mora biti tu svaki dan tokom celog programa koji traje 9—17h.

Pripremite se

Ovo nije uobičajen akceleratorski program. Ako želite da izvučete maksimum iz njega budite spremni da:

• Budete otvoreni (prihvatite da ćete možda morati da napravite veoma brzu i veliku promenu na svojoj kompaniji ili ideji)
• Donosite odluke i budete aktivni (ako otkrijemo prazan prostor, tražićemo od vas da ga odmah popunite)
• Poznajete svoje korisnike (ovo će biti ključno za uspeh vašeg startapa)
• Oslanjate se na podatke (ako to niste radili, testiraćemo vašu hipotezu i dokazati njenu validnost kroz podatke – ne pretpostavke)

Sveukupno: Pripremite se na to da ćemo vam postavljati teška pitanja, ali budite sigurni da će to biti u vašem najboljem interesu, jer naš cilj je vaš uspeh.

Prijave

Ako je vaš startap u ranoj fazi, poseduje funkcionalan prototip, teži rastu i spreman je za akceleraciju — popunite ovu formu najkasnije do 22. oktobra, a na sva pitanja možete dobiti odgovor pišući na [email protected].

Dolazak Google Lauchpada u Srbiju je omogućen zahvaljujući naporima tima Serbian Entrepreneurs — pročitajte ovde više o pokretanju ove organizacije.

Vukašin Stojkov

Objavio/la članak.

petak, 28. Septembar, 2018.

IT Industrija

🔥 Najčitanije