Gde su srpski startapi na svetskoj mapi? — meetup sa liderima Startup Genome-a ovog četvrtka u Beogradu

Predstavnici Startup Genome-a će detaljnije preneti šta to izdvaja Beograd i Novi Sad, kao i šta sve treba da uradimo kako bismo dodatno razvili naš startap ekosistem.

Tanja Marin - 26. Avgust, 2019.

Američka organizacija Startup Genome je ove godine po prvi put u svoj godišnji izveštaj stanja svetskih startap ekosistema uključila Srbiju. Članovi organizacije koja je do sada analizirala 150 svetskih gradova, ove nedelje će boraviti u Srbiji, a u četvrtak, 29. avgusta, u 18 časova će detaljno predstaviti rezulatate do kojih su došli istraživanjem beogradskog i novosadskog startap ekosistema.

Direktor Starup Genome-a, Džej Ef Gotje, i senior analitičar, Lubin Arora, će sa posetiocima meetup-a podeliti šta je to što izdvaja domaće startap ekosisteme, kao i šta je potrebno da urade da bi se dodatno razvijali. Do podataka u svom izveštaju oni su došli na osnovu velikog broja podataka prikupljenih tokom kreiranja godišnjeg izveštaja, ali i direktnih razgovora sa domaćim preduzetnicima, investitorima i drugim akterima iz domaćeg startap ekosistema. 

Ovo istraživanje startap ekosistema pokrenula je Inicijativa „Digitalna Srbija“, a realizuje ga američka organizacija Startup Genome, uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj i UNICEF-a. 

Startup Genome je stekao najveće znanje o globalnom stanju startapa, šta podstiče performanse startapa i njihovog ekosistema zahvaljujući istraživanju u koje je uključeno više od 10.000 preduzetnika, 300 lokalnih partnera iz 50 gradova i 28 zemalja.

Predavači

Džej Ef Gotje je za više od 20 godina pokrenuo pet biznisa sa sedištem u Silicijumskoj dolini i vodio tri druga na dva kontinenta i u različitim sektorima. Takođe je aktivni poslovni anđeo.

Lubin je svoje iskustvo započeo kao konsultant u McKinsey & Company, zatim u nekoliko različitih kompanija, a danas mu je fokus analiza startap ekosistema unutar Startup Genome-a.

Prijava

Meetup tokom kojeg će biti predstavljeni rezultati istraživanja startap ekosistema će biti održan 29. avgusta u 18 časova u ICT Hub-u. Ulaz na događaj je slobodan, a svi zainteresovani svoje mesto mogu rezervisati popunom formulara na ovom linku.