Gde su srpski startapi na svetskoj mapi? — meetup sa liderima Startup Genome-a ovog četvrtka u Beogradu

Predstavnici Startup Genome-a će detaljnije preneti šta to izdvaja Beograd i Novi Sad, kao i šta sve treba da uradimo kako bismo dodatno razvili naš startap ekosistem.

Američka organizacija Startup Genome je ove godine po prvi put u svoj godišnji izveštaj stanja svetskih startap ekosistema uključila Srbiju. Članovi organizacije koja je do sada analizirala 150 svetskih gradova, ove nedelje će boraviti u Srbiji, a u četvrtak, 29. avgusta, u 18 časova će detaljno predstaviti rezulatate do kojih su došli istraživanjem beogradskog i novosadskog startap ekosistema.

Direktor Starup Genome-a, Džej Ef Gotje, i senior analitičar, Lubin Arora, će sa posetiocima meetup-a podeliti šta je to što izdvaja domaće startap ekosisteme, kao i šta je potrebno da urade da bi se dodatno razvijali. Do podataka u svom izveštaju oni su došli na osnovu velikog broja podataka prikupljenih tokom kreiranja godišnjeg izveštaja, ali i direktnih razgovora sa domaćim preduzetnicima, investitorima i drugim akterima iz domaćeg startap ekosistema. 

Ovo istraživanje startap ekosistema pokrenula je Inicijativa „Digitalna Srbija“, a realizuje ga američka organizacija Startup Genome, uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj i UNICEF-a. 

Startup Genome je stekao najveće znanje o globalnom stanju startapa, šta podstiče performanse startapa i njihovog ekosistema zahvaljujući istraživanju u koje je uključeno više od 10.000 preduzetnika, 300 lokalnih partnera iz 50 gradova i 28 zemalja.

Predavači

Džej Ef Gotje je za više od 20 godina pokrenuo pet biznisa sa sedištem u Silicijumskoj dolini i vodio tri druga na dva kontinenta i u različitim sektorima. Takođe je aktivni poslovni anđeo.

Lubin je svoje iskustvo započeo kao konsultant u McKinsey & Company, zatim u nekoliko različitih kompanija, a danas mu je fokus analiza startap ekosistema unutar Startup Genome-a.

Prijava

Meetup tokom kojeg će biti predstavljeni rezultati istraživanja startap ekosistema će biti održan 29. avgusta u 18 časova u ICT Hub-u. Ulaz na događaj je slobodan, a svi zainteresovani svoje mesto mogu rezervisati popunom formulara na ovom linku.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tanja Marin

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu