Srpski startap ekosistem će po prvi put biti deo globalnog Startup Genome istraživanja, upitnik otvoren do 31. januara

Ako imate tehnološki biznis koji postoji manje od 10 godina i ima skalabilan poslovni model, izdvojte 15 minuta za popunjavanje upitnika.

Na početku ove godine nas je obradovala lepa vest o tome da će Startup Genome na inicijativu Digitalne Srbije uvrstiti beogradsko-novosadski startap ekosistem u svoj godišnji izveštaj.

U tome im je potrebna pomoć domaćih startapa koji će izdvojiti 15-ak minuta za popunjavanje upitnika, uz preduslov da imaju tehnološki biznis koji postoji manje od 10 godina i ima skalabilan poslovni model (ima svoj proizvod). Podaci koje startapi ostavljaju su poverljivi, a upitnik će biti dostupan zaključno sa 31. januarom.

Da bismo se našli u istraživanju potrebno je da najmanje 100 startapa popuni upitnik.

Startup Genome se inače bavi analizom hiljada startapa u 56 ekosistema (koje najčešće čine gradovi, a ređe i regije). Podaci se zatim koriste da startap ekosisteme uporede jedne sa drugima i ukažu na njihove relativne snage i slabosti. Kada Startup Genome podeli učinak ekosistema na faktore kao što su iskustvo, finansiranje, povezanost i slične na koje se direktno može uticati, on zapravo daje veoma bitne informacije za sve one koji imaju neki interes u razvoju određenog ekosistema.

Sve ovo za cilj ima podršku naprednim gradovima da ubrzaju razvoj svojih startap scena. Istraživanja koje Startup Genome sprovodi važe za najopsežnija istraživanja o startapima na svetu. Izveštaje za prethodne godine možete preuzeti na njihovom sajtu, a u njima možete pročitati da su ekosistemi koji su do sada analizirani u rangu Njujorka, Londona, Pekinga i Silicijumske doline.

Činjenica da je srpski startap ekosistem uvršten u najprestižnije svetsko istraživanje startapa predstavlja značajan korak i priznanje za domaću scenu, te je stoga važno da što veći broj lokalnih startapa uzme učešće u istraživanju

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Marko Marković

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu