‘Početni kapital još uvek najveći problem preduzetnicama u Srbiji’

https://biznis.rs/vesti/srbija/pocetni-kapital-jos... link-img
avatar

Iz članka:

Oko 31 odsto preduzeća u Srbiji trenutno vode žene, kaže direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) Branislava Simanić. Ona je povodom obeležavanja Dana ženskog preduzetništva u razgovoru za Biznis.rs istakla da se broj preduzetnica povećava, ali da je početni kapital i dalje jedan od glavnih izazova ženama koje se odlučuju da same posluju.

“Žensko preduzetništvo predstavlja snažan resurs novog zapošljavanja i upravo iz tog razloga smo pre nekoliko godina u Privrednoj komori Srbije formirali Sekciju za žensko preduzetništvo PKS, u okviru Sektora preduzetništva. Naš cilj je da ekonomski osnažimo žene i da ih umrežimo i povežemo, kako na nacionalnom tako i na regionalnom i međunarodnom nivou“, navodi Simanić.

Ona naglašava da je PKS obezbedila čitav niz besplatnih usluga koje predstavljaju snažnu podršku poslovanju preduzetnica.

U okviru programa koje nudi PKS, početnice u poslu mogu dobiti podršku i znanje u oblastima kao što su nabavka opreme, programi za započinjanje posla, trajna obrtna sredstva, tekuća likvidnost.

Sve preduzetnice koje su zainteresovane da se priključe radu Sekcije za žensko preduzetnistvo PKS mogu za sva pitanja, informacije i savete da se obrate Sektoru za preduzetništvo na e-mail adresu: preduzetnik@pks.rs.

Dodatni kontekst: https://startit.rs/drzava-odvaja-15-miliona-e-za-promociju-zenskog-preduzetnistva-i-inovacija/

https://startit.rs/rodna-ravnopravnost-ne-vazi-kada-zelite-da-budete-preduzetnica-i-majka/

https://startit.rs/startapi-osnovani-od-strane-zena-dobili-samo-1-investicija-u-centralnoj-i-istocnoj-evropi/

ULOGUJ SE I DODAJ KOMENTAR


Registruj ili prijavi.

VIDI POPULARNE POSTOVE


5
avatar Nevenka pre 23 sata
4
1
avatar Vukašin pre 5 dana
2
avatar Strahinja pre 5 dana
7
3
avatar Miloš pre 5 dana
4
1
avatar Vukašin pre 5 dana
9
1
avatar Vukašin pre 5 dana