Beogradski startap Orgnostic uzeo investiciju od 900.000$ od 112W, Erika Risa, Tihomira Bajića i drugih

U objavi se navodi da je u pitanju važan miljokaz koji će startapu omogućiti da prošire tim i razviju proizvod tako da isti može da služi što pre velikom broju mušterija.

Beogradski startap Orgnostic, priču o kom je Startit Dnevnik eksluzivno preneo ovog proleća, objavio je večeras da su uzeli investiciju u iznosu od 900.000 dolara. Vodeći investitor u ovoj rundi je 122 West Ventures fond iz San Franciska, uz učešće South Centra Ventures-a, participacijom anđela među kojima su Erik Ris (poznati autor čuvene knjige Lean Startup) i Tihomir Bajić, te dodatne grupe anđela iz mreže Serbian Entrepreneurs.

U članku na svom blogu, Luka Babić prenosi da je ovo važan miljokaz za startap zbog toga što će im omogućiti da prošire tim i razviju proizvod tako da isti može da služi što pre velikom broju mušterija. Uz kapital kao gorivo, bitan deo razloga za uzimanje investicije tim vidi u prednostima koje će dobiti saradnjom sa investitorima koji su svakodnevno i neposredno povezani sa startapima, koji mogu doprineti na polju razvoja proizvoda i poslovanja.

Kada smo objavili inicijalni članak krajem maja ove godine, naglasili smo da kao prednost startapa vidimo iskustvo osnivača i potencijal industrije u kojoj nastupaju. Sada im se u naporima pridružuju investitori koje vodi 122 West Ventures, fond iz San Franciska, iz čijeg portfolija čitaocima može biti najpoznatiji “jednorog” Patreon o kome smo nedavno pisali.

Pored starih znanaca čitalaca među kojima su South Central Ventures i Tihomir Bajić, pažnju privlači ime Erika Risa, čuvenog autora još čuvenije knjige Lean Startup, koja je jedan od temeljnih radova “startap misli” kojom se vode mnogi preduzetnici i investitori otkako je objavljena pa do danas.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Danko Novović

Unesite termine za pretragu