Beogradski startap Orgnostic uzeo investiciju od 900.000$ od 112W, Erika Risa, Tihomira Bajića i drugih

U objavi se navodi da je u pitanju važan miljokaz koji će startapu omogućiti da prošire tim i razviju proizvod tako da isti može da služi što pre velikom broju mušterija.

Danko Novović
21/09/2020

Beogradski startap Orgnostic, priču o kom je Startit Dnevnik eksluzivno preneo ovog proleća, objavio je večeras da su uzeli investiciju u iznosu od 900.000 dolara. Vodeći investitor u ovoj rundi je 122 West Ventures fond iz San Franciska, uz učešće South Centra Ventures-a, participacijom anđela među kojima su Erik Ris (poznati autor čuvene knjige Lean Startup) i Tihomir Bajić, te dodatne grupe anđela iz mreže Serbian Entrepreneurs.

U članku na svom blogu, Luka Babić prenosi da je ovo važan miljokaz za startap zbog toga što će im omogućiti da prošire tim i razviju proizvod tako da isti može da služi što pre velikom broju mušterija. Uz kapital kao gorivo, bitan deo razloga za uzimanje investicije tim vidi u prednostima koje će dobiti saradnjom sa investitorima koji su svakodnevno i neposredno povezani sa startapima, koji mogu doprineti na polju razvoja proizvoda i poslovanja.

Kada smo objavili inicijalni članak krajem maja ove godine, naglasili smo da kao prednost startapa vidimo iskustvo osnivača i potencijal industrije u kojoj nastupaju. Sada im se u naporima pridružuju investitori koje vodi 122 West Ventures, fond iz San Franciska, iz čijeg portfolija čitaocima može biti najpoznatiji “jednorog” Patreon o kome smo nedavno pisali.

Pored starih znanaca čitalaca među kojima su South Central Ventures i Tihomir Bajić, pažnju privlači ime Erika Risa, čuvenog autora još čuvenije knjige Lean Startup, koja je jedan od temeljnih radova “startap misli” kojom se vode mnogi preduzetnici i investitori otkako je objavljena pa do danas.

Danko Novović

Objavio/la članak.

ponedeljak, 21. Septembar, 2020.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ