Discord je prekinuo pregovore sa kompanijom Microsoft, i navodno nastavlja s koracima ka izlasku na berzu, otkrio je WSJ.

Kako smo ranije pisali, upućeni akteri prošlog meseca naznačili su da se pregovori odvijaju, kao i da je moguća cena od preko 10 milijardi dolara.

Iako je prema dostupnim informacijama u jednom trenutku bilo i drugih zainteresovanih kompanija, poput Epic Games-a, Tvitera ili Amazona, Microsoft se izdvojio kao najozbiljniji kandidat u pregovorima. 

Prema najnovijim informacijama, Discord je navodno odbio ponudu od 12 milijardi dolara i ipak planira da se posveti samostalnom izlasku na berzu.

Iako detalji o strategiji kompanije nisu poznati, Discord se već neko vreme priprema za pozicioniranje na berzi — kompanija je nedavno zaposlila bivšeg direktora kompanije Pinterest kao svog finansijskog direktora, a prijavila je i da je tokom prošle godine udvostručila broj mesečnih korisnika

Imajući ovo u vidu, jasno je zašto bi, pri trenutnoj valuaciji u opsegu od 15-18 milijardi dolara, kompanija radije sama izašla na berzu i kapitalizovala na rastu i ugledu koji trenutno ima. 

Za Microsoft ovaj korak nastavlja da ima smisla, jer je u skladu sa ekspanzijom i nizom akvizicija koje je ova kompanija napravila tokom proteklih par godina, i što je moglo dobro da se uklopi u poslovnu strategiju za Xbox i Skype. 

Pošto konkretni detalji nisu poznati, i pošto se za sada nijedna kompanija nije zvanično oglasila, još uvek ne možemo isključiti mogućnost novih pregovora.