Microsoft pregovara sa Discord-om i razmatra mogućnost kupovine servisa za oko 10 milijardi, prenosi Bloomberg.

Discord je poznat po besplatnom servisu za komunikaciju putem četa i videa, koju u velikoj meri koristi gejming zajednica. Tokom pandemije je zabeležena velika potražnja za ovim proizvodom, između ostalih, i za formiranje najrazličitijih onlajn zajednica, poput ekipe sa WallStreetBets.

Microsoft je prošle godine pokušao da kupi TikTok i Pinterest u sklopu ulaganja u nove servise, a nedavno je kupio i ZeniMax Media, Inc., gejming kompaniju u čijem je vlasništvu i studio Bethesda Softworks, kao i čitav niz značajnih video igara. Pretpostavlja se da kompanija planira da Discord na neki način integriše u gejming ponudu ili Xbox Pass, i zbog toga pokušaj ima smisla u sklopu durogočne strategije ulaganja u gejming.

Sa svoje strane, Discord je ranije već pregovarao sa Epic Games-om i Amazonom, a ovaj put su se obratili Microsoft-u kako bi procenili interesovanje. Iako su pregovori u toku i Discord još uvek vaga opcije, trenutno se smatra da je najverovatnije da će kompanija sama izaći na berzu.