Prijava za 100 evra koju svaki punoletni građanin može da dobije iz budžeta počela je danas, dva dana pre najavljenog roka i trajaće do petog juna. Kako je resorni ministar rekao ove mere ne treba da imaju samo ekonomski, nego i psihološki efekat, kako bi se pokazalo da je država jaka i tako se građanima ponudila doza optimizam.

Izgleda da je optimizam falio upravo onima koji su kreirali rešenja za onlajn prijavu za ovu pomoć. Ukoliko link ka sajtu pošaljete nekom preko društvenih mreža, umesto valjanog i zvaničnog naziva ili slogana “100 razloga za 1 klik”, tom nekom će pisati da je u pitanju test, uz fotografiju pita grafika.  

Pročitaj i: 

Da li paušalci plaćaju dodatni porez na državni minimalac? 

Da li je odluka doneta preko noći, a sajt pušten u rad pre nego što je potpuno završen, ostaje nepoznanica. Ono što znamo jeste da se za prva tri sata prijavilo pola miliona građana, saopštavaju iz Ministarstva finansija. Kada smo mi pokušali da se prijavimo nije bilo nikakvih problema. 

Ono što nismo uspeli, jeste da proverimo status zahteva. Kada god bismo to učinili izlazila je poruka da proverimo za nekoliko minuta, ukoliko smo prijavu podneli u prethodnih pet minuta. 

Pročitaj i : 

Privrednici ne dobijaju 30.000, a država se zadužila više nego što je morala

Kako su najavili uskoro počinje s radom i kol centar, preko koga ćete takođe moći da se prijavite za ovu pomoć. 

Napomena: Tekst je naknadno izemnjen u četvrtom pasusu, ranije je pisalo da se 100.000 građana prijavilo, a potom je stigla nova informacija iz Ministratsva finansija.