Coinbase je zabranio sve pregovore o platama za nove kandidate za posao i umesto toga planira da ponudi identičnu platu svakom zaposlenom na istoj poziciji i lokaciji u nastojanju da eliminiše dugotrajne efekte razlika u platama u ranoj karijeri.

Deva Hazarika i Emili Krejmer, koji su pokrenuli projekat „Help Wanted”, koji pomaže ljudima da razumeju i uporede ponude za posao, pozdravili su potez Coinbase-a, i naglasili da će ovakva politika sprečiti velike razlike u platama zbog pregovaračkih veština, kao i situacije u kojima kandidati bez konekcija dobijaju lošije ponude. Pored toga, ovakav potez može sprečiti i dalje nejednakosti, jer se i kasnije povišice uglavnom zasnivaju na početnoj ponudi. Kako je naglasio i šef službe za ljudske resurse u Coinbase-u, kompanija nema nameru da ukida razlike u kompenzaciji, već želi da se te razlike zasnivaju na stvarnom učinku i uticaju na radnom mestu.

Coinbase će takođe povećati nivo nadoknade na iznos od oko 75 odsto u odnosu na konkurenciju, i zaposlenima će dodeljivati akcije koje će dospevati svake godine tokom njhove karijere, što je drugačije u odnosu na većinu tehnoloških kompanija, gde je vesting period deonica obično četiri godine. Prema analizi koju je sproveo Business Insider, plate u kripto sektoru kreću se od 66.000 do 312.000 dolara godišnje za pozicije kao što su blokčejn analitičar i viši menadžer inženjeringa.

Coinbase je poznat po svojim neobičnim praksama zapošljavanja, od odluke osnivača i izvršnog direktora Breda Armstronga da pre pokretanja kompanije pronađe suosnivača oglasom na Hacker News-u, do zapošljavanja njihovog prvog zaposlenog Olafa Karlsona-Vija, koji je svoju dodiplomsku tezu o bitkoinu poslao osnivačima u „dosadno” dugačkom mejlu kako bi dobio razgovor za posao. 

O kompaniji se dosta govorilo i prošle godine kada je Armstrong uveo zabranu političkih rasprava i društvenog aktivizma na radnom mestu, kada je najmanje 60 ljudi dalo otkaz i uzelo otpremnine, a i nedavno, kada su saopštili da su odlučili da sledeće godine zatvore sedište u San Francisku i omoguće zaposlenima da u budućnosti posao obavljaju isključivo na daljinu.

Kao i prethodnih puta, i Coinbase-ov stav o platama kritikovan je zbog toga što neki smatraju da na ovaj način ne garantuje pravedniju ili nepristrasniju dinamiku zapošljavanja. Čak i pored toga, deluje da Coinbase u poslednje vreme postavlja trendove u tehnološkom sektoru, a kako će se ovo dalje odraziti na industriju i da li će postati norma i kod nas — ostaje da vidimo.