AliExpres za Startit Dnevnik: „Ne, Srbija nije na našoj crnoj listi”

Pitali smo direktno kompaniju Alibaba, u okviru koje posluje servis AliExpres, da li se naša zemlja nalazi na njihovoj crnoj listi. 

Pošto nam je AliExpres odgovorio da postoje logistički problemi, zbog kojih pošiljke za Srbiju ne dolaze uobičajeno, te da se ne radi samo o problemu s našom zemljom, zamolili smo ih za direktnije odgovore. Želeli smo dodatnu potvrdu da iza svega stoje odluke kompanija za dostavu, koje su obustavile isporuku u brojne zemlje. 

Posledica njihovih odluka je ta da za Srbiju nema besplatne dostave za pošiljke skuplje od pet dolara, već se cena dostave kreće oko 100 dolara. Pojavile su se glasine kako je Srbija dospela na crnu list AliExpresa, zbog toga što pošiljke nakon ulaska u našu zemlju krade Pošta Srbije. 

Startit Dnevnik: Da li se Srbija nalazi na crnoj listi vaše kompanije? 

Alibaba: Ne, to nije tačno. 

Startit Dnevnik: Koliko pošiljki iz Kine za Srbiju ne stigne do krajnjih kupaca? 

Alibaba: Nema ograničenja isporuke u Srbiju, to zavisi od samih prodavca. 

Startit Dnevnik: Zašto trenutno nema jeftinije dostave za Srbiju? 

Alibaba: Zbog COVID-19 je otkazano dosta međunarodnih letova, a troškovi otpreme su naglo porasli i to se ne odnosi samo na Srbiju, već i na ostale zemlje. 

Kako se sada sve u rukama prodavaca, poslali smo i njima pitanja, da li postoji specijalan razlog zašto ne šalju za Srbiju, da li su imali loša iskustva? Dok odgovori ne stignu našoj redakciji, delimo one koje su Dejan Aleksandrić i Jasmina Lazović dobili od prodavaca s ovog servisa. 

 

Podsetimo, Uprava carine i Pošte Srbije su demantovale glasine o tome da njihovi zaposleni kradu pošiljke i da im se gubi trag nakon što uđu u Srbiju, a Startit Dnevnik čeka i detaljnija objašnjenja od Pošta Srbije.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Petar Paunović

Unesite termine za pretragu