AliExpres za Startit Dnevnik: „U pitanju su logistički problemi zbog pandemije” 

Kompanija AliExpres o tome zašto nema besplatne dostave za Srbiju i da li nestaju pošiljke. 

Zašto nema besplatne dostave za Srbiju za pošiljke skuplje od pet dolara na AliExpresu, pitanje je na koje su ovih dana mnogi davali različite odgovore. Pitali smo samu kompaniju o čemu se radi? 

AliExpres direktno povezuje potrošače i prodavce. Besplatnu dostavu nude prodavci koji su nedavno smanjili uslugu (neke su i dalje dostupne), zbog povećanja logističkih troškova koje je prouzrokovala pandemija COVID-19 i odnosi se na sve zemlje u kojima trgovci prodaju. Radimo naporno i blisko s našim logističkim partnerima da poboljšamo situaciju”, odgovorili su iz ove kompanije za Startit Dnevnik. 

Kako su i dalje aktuelne glasine o nestajanju pošiljki kada pređu srpsku granicu i velikom broju neuručenih paketa, postavili smo i pitanje o tome, no nismo dobili odgovore. Kompaniju smo direktno pitali, da li se Srbija nalazi na bilo kakvoj crnoj listi, zbog navodne krađe pošiljki, a dobijeni odgovor ne ukazuje da postoje bilo kakvi problemi specifični samo za Srbiju. 

Tokom jučerašnjeg dana se oglasila i Pošta Srbije, demantujući tvrdnje da pošiljke naručene preko interneta nestaju u Srbiji. Pošta još nije odgovorila na pitanja Startit Dnevnika o kretanju tih pošiljki i njihovoj specifičnosti. 

Oglasila se i Uprava carina, koja je navela da se poštanske i ekspresne pošiljke, sve vreme, od prijema do uručenja, uvek nalaze isključivo u prostoru javnog preduzeća Pošta Srbije ili prostorijama operatora, u koje carinici nemaju pravo samostalnog pristupa. Oni ukazuju da su moguća kašnjenja usled pandemije. 

Pročitaj i: 

Kako je Srbija dospela na crnu listu AliExpresa s još 120 zemalja? 

Šta nas čeka u 2020?

Podsetimo, dve najveće kompanije, koje su trgovci angažovali za besplatnu dostavu, privremeno su obustavili poslovanje s brojnim zemljama, o čemu je Startit Dnevnik juče detaljno pisao. Kao razlog su naveli smanjen broj letova usled pandemije. 

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Petar Paunović

Unesite termine za pretragu