Zvanična informacija: PayPal sa punom uslugom u Srbiji od 8. oktobra

Kompanija PayPal objavila je dolazak i kompletno funkcionisanje od 8. oktobra ove godine. Ovo bi trebalo da olakša poslovanje sa inostranstvom mnogima u Srbiji, a od posebne važnosti je i za preduzetnički ekosistem. PayPal u Srbiji je počela da posluje u aprilu 2013. godine, a u julu ove godine omogućeno je da rezidenti preko tog servisa vrše

Zoja Kukić
06/09/2014

Kompanija PayPal objavila je dolazak i kompletno funkcionisanje od 8. oktobra ove godine. Ovo bi trebalo da olakša poslovanje sa inostranstvom mnogima u Srbiji, a od posebne važnosti je i za preduzetnički ekosistem.

PayPal u Srbiji je počela da posluje u aprilu 2013. godine, a u julu ove godine omogućeno je da rezidenti preko tog servisa vrše naplatu iz inostranstva i plaćanje prema inostranstvu u devizama po osnovu prodaje, odnosno kupovine robe i usluga sa nerezidentima, a u noći između 5. i 6. oktobra konačno je najavljena i kompletna usluga – odnosno i primanje novca.

Putem svojih PayPal naloga stanovnici Srbije od 8. oktobra moći će da:

Provuzija koja se tom prilikom naplaćuje od strane PayPala zavisi od zemlje iz koje korisnik šalje novac. 

Korisnik PayPal naloga ne treba da uradi ništa dodatno kako bi aktivirao ovu opciju, saopšteno je iz PayPala. Oni koji budu želeli da je deaktiviraju, potrebno je da putem ovog linka pošalju besplatan zahtev za zatvaranje naloga.

Pre dve godine, u intervjuu za Startit tadašnji CEO PayPala potvrdio je želju ove kompanije za dolazak u Srbiju, a više o tome možete da se podsetite na ovom linku.

Dopuna – direktor PayPala za centralnu i istočnu Evropu, Demijen Perilat koji je tokom leta posetio Srbiju i usput se upoznao i sa delom Startit ekipe, dao je kratku izjavu za Startit:

PayPal DemienSuper je videti da se toliko pažnje posvećuje našim ugovorima sa korisnicima, ali u vezi sa Srbijiom trenutno sem toga nemamo ništa što možemo dodatno da najavimo.

 

Zoja Kukić

Objavio/la članak.

subota, 6. Septembar, 2014.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Boris

ponedeljak, 27. Oktobar, 2014.

Ja sam stavio Skrill MasterCard kao karticu na koju hocu da radim "Withdrawal" na, I sad sta? Jel' sad to mogu da radim ili ne? Jer IMAM tu opciju na PP, ali kada kliknem nesto se gubi + 2x 1 GPB su skinuli.

Krle

sreda, 10. Septembar, 2014.

Da li neko zna da li ce PayPal moci da se koristi za transakcije u Srbiji ?

Zoja Kukić

utorak, 9. Septembar, 2014.

Izvor prve informacije je zvaničan sajt PayPala, s druge strane, ne bih rekla da je baš dezinformacija, s obzirom da nije rečeno da nije tačno, već da nema ništa da se dodatno objavljuje. Iskreno, možda želim na ovo da gledam preoptimistično, ali postoji mogućnost da prosto imaju drugačiji plan za objave ili neke svoje razloge. S druge strane, neki od nezvaničnih izvora (koji su vrlo relevantni) su mi u par navrata rekli da je izvesno da će do kraja godine biti omogućeno, pa je i to bilo motiv za objavu teksta.

Sasa

utorak, 9. Septembar, 2014.

Interesantno. Samo jednom dopunom vesti, ista postaje dezinformacija. Pitanje za autora... koji je izvor prvobitne informacije?

Goran

subota, 6. Septembar, 2014.

Upravo mi je srce zaigralo kad sam procitao ovu vest :) mada je i ranije bilo sličnih najava pa se čitava priča oko dolaska PayPal-a sa sadašnjim opcijama dugo prolongirala, iskreno se nadam se da će biti kao što piše Thumbs up :) @Mihailo Joksimovic Kad primis novac na racun preko PayPal-a skidanje novca zavisi od standardnih procedura banke u zavisnosti od toga da li si fizčko ili pravno lice Npr. Desi se da mi uplate legnu na Skrill racun, prebacivanje na Intesa racun fizickog lica se ceka 2-5 dana Pozdrav !

Mihailo Joksimovic

subota, 6. Septembar, 2014.

Super vest! Samo jos da vidimo koliko ce komplikovan biti proces skidanja para :-)