Zvanična informacija: PayPal sa punom uslugom u Srbiji od 8. oktobra

Zoja Kukić - 6. Septembar, 2014.

Kompanija PayPal objavila je dolazak i kompletno funkcionisanje od 8. oktobra ove godine. Ovo bi trebalo da olakša poslovanje sa inostranstvom mnogima u Srbiji, a od posebne važnosti je i za preduzetnički ekosistem.

PayPal u Srbiji je počela da posluje u aprilu 2013. godine, a u julu ove godine omogućeno je da rezidenti preko tog servisa vrše naplatu iz inostranstva i plaćanje prema inostranstvu u devizama po osnovu prodaje, odnosno kupovine robe i usluga sa nerezidentima, a u noći između 5. i 6. oktobra konačno je najavljena i kompletna usluga – odnosno i primanje novca.

Putem svojih PayPal naloga stanovnici Srbije od 8. oktobra moći će da:

Provuzija koja se tom prilikom naplaćuje od strane PayPala zavisi od zemlje iz koje korisnik šalje novac. 

Korisnik PayPal naloga ne treba da uradi ništa dodatno kako bi aktivirao ovu opciju, saopšteno je iz PayPala. Oni koji budu želeli da je deaktiviraju, potrebno je da putem ovog linka pošalju besplatan zahtev za zatvaranje naloga.

Pre dve godine, u intervjuu za Startit tadašnji CEO PayPala potvrdio je želju ove kompanije za dolazak u Srbiju, a više o tome možete da se podsetite na ovom linku.

Dopuna – direktor PayPala za centralnu i istočnu Evropu, Demijen Perilat koji je tokom leta posetio Srbiju i usput se upoznao i sa delom Startit ekipe, dao je kratku izjavu za Startit:

PayPal DemienSuper je videti da se toliko pažnje posvećuje našim ugovorima sa korisnicima, ali u vezi sa Srbijiom trenutno sem toga nemamo ništa što možemo dodatno da najavimo.