Ekipa iz Zrenjanina, koja je 2004. prodala svoj prvi projekat Kimu Dotkomu, objavila je na svom blogu da je podigla investiciju od dva poslovna anđela koji su se pridružili odboru kompanije. Finansijski, kao ni ostali, detalji ove transakcije nisu objavljeni.

Da podsetimo, Fliiby je cloud startap koji ima za cilj da digitalnim kreativcima omogući kompletno rešenje za objavljivanje, promociju i monetizaciju originalnog digitalnog sadržaja.

Ovaj proizvod, koji prema navodima osnivača ima preko 250.000 korisnika, predstavili smo ranije ove godine. Danas, Fliiby broji 300.000 registrovanih korisnika i 685 izdavača, koji su ukupno digli preko 1.000.000 fajlova ukupnog kapaciteta od 24TB, sa oko 100.000 pregleda dnevno.

Vujadin Divljak, jedan od osnivača, za Startit kaže kako će biti iskorišćena investicija.

Želimo da podjednostavimo i uprostimo korišćenje Fliiby sajta, a akcenat će biti na razvoju novog embed sistema i novih playera za pregled slika, audio i video zapisa, dokumenata, kao i skidanje svih ostalih tipova fajlova.

Napravićemo i mobilne aplikacije (za Android i iOS uređaje) i spremamo WordPress plug-in koji će korisnicima omogućiti brzu integraciju, opciju da medijski sadržaj hostuju besplatno, uz mogućnost monetizacije kroz reklame u playerima.

Kako kažu na svom blogu, odlučili su da ostanu u Zrenjaninu i odatle grade globalno uspešan biznis. Trenutno traže nove ljude i to programere, dizajnere i biz-dev ekipu, a ako ste zainteresovani da im se pridružite možete im poslati CV na jobs@fliiby.com