Pridruži nam se na “Znam da možemo” — nove startap nade i prvi pogled na 2017.

Nauka, obrazovanje i uspeh — ključne reči sutrašnjeg #ZnamDaMožemo događaja

U sredu 28. septembra se dešava drugi po redu “Znam da možemo” događaj, ovaj put u sličnom, ali dosta većem formatu.

Tokom 2 sata programa, sa početkom u 18h u beogradskom Domu Sindikata, planiramo da pokrijemo dosta, te se spremite za dinamičan i brz, ali i zanimljiv program program. Na sceni će se smeniti skoro 20 ljudi, a sve u svrhu toga da što bolje razmenimo informacije, znanja i novosti u našoj IT zajednici.

Godina iza nas

Od prethodnog događaja, dosta velike stvari su se desile na našoj sceni, a da možda toga nismo ni svesni i prvi deo programa biće posvećen baš tom osvrtu. Zasigurno će učiniti da se osećamo optimističnije na period koji nailazi, a ukazaće nam i na izazove koji zajedno tek treba da pređemo.

Od uspeha koji su napravili domaći startapi sa 50 miliona dolara prikupljenih investicija, preko sve veće decentralizacije IT i startap scene do nekih opštih naznaka koja pokazuju zdravost industrije u kojoj se nalazimo.

Deo programa posvetićemo i činjenici da je IT i ove godine sve manje “izolovana industrija” i osvrnuti se na mogućnosti koje su se pojavile kroz saradnju sa drugim oblastima.

Jedna od stvari koje su za nas u Startitu obeležile prethodnu godinu su i mnoga značpartnerstva, a jedno od njih je bilo i sa Novak Đoković Fondacijom, a ovim povodom će nam se obratiti direktorka ove organizacije koja je i osnivačica i urednica magazina Original, Jelena Đoković.

Nove nade startap scene

Na događaju će se predstaviti i 9 novih startapa iz programa Startitovih inkubatorskih programa i ICT Huba. Na ovaj način, stavljamo u fokus i jačinu saradnje i pozitivne aspekte kada postoji više igrača na sceni.

Predstaviće se:

Sport fund
One Assessment
Karate Do
Rising Ace
Hiit Test
DeepNetts2

#onokad #znašdamožeš

Ovaj deo posvećen je onima koji su znali da mogu i koji će sa nama podeliti te svoje priče.

Slavko Fodor, softverski inženjer, pričaće o tome kako je bilo raditi u Facebooku u San Francisku 5 godina i zbog čega je na kraju odlučio da se ipak vrati u Srbiju i pokrene novi projekat odavde.

Dragana Đermanović, preduzetnica, podeliće svoj put od korporacije, preko osnivanja svoje agencije do ulaska u startap svet i sve to uz majčinstvo i doktorske studije.

Branko Milutinović, osnivač Nordeusa, govoriće o znanjima koja su njemu i partnerima pomogle da se vrati u Srbiju, osnuje kompaniju, pobedi konkurenciju i kreira najuspešniju onlajn sportsku igru na svetu baš iz Beograda.

Prvi saznajte šta nas sve čeka 2017.

Poslednji segment događaja biće posvećen svim velikim stvarima koje nam nadolaze i koje bi trebalo da narednu godinu učine još uspešnijom i većom od prethodne.

Pričaćemo o značaju nauke i naučnika za startap zajednicu, vrednosti “sveže krvi” koju bismo mogli iz inostranstva da privučemo u Srbiju, ali i tome kako je važno razvijati manje gradove — jer veliki inovatori ponekad dolaze baš iz takvih, kao što je bio slučaj i sa Nikolom Teslom.
PRIJAVI SE ZA DOGAĐAJ →

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Zoja Kukić

  • Tuesday, 27. September 2016.

    “Najuspešniju onlajn sportsku igru na svetu”. Da niste malo preterali?

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu