Pridruži nam se na “Znam da možemo” — nove startap nade i prvi pogled na 2017.

Nauka, obrazovanje i uspeh — ključne reči sutrašnjeg #ZnamDaMožemo događaja

Zoja Kukić - 27. Septembar, 2016.

U sredu 28. septembra se dešava drugi po redu “Znam da možemo” događaj, ovaj put u sličnom, ali dosta većem formatu.

Tokom 2 sata programa, sa početkom u 18h u beogradskom Domu Sindikata, planiramo da pokrijemo dosta, te se spremite za dinamičan i brz, ali i zanimljiv program program. Na sceni će se smeniti skoro 20 ljudi, a sve u svrhu toga da što bolje razmenimo informacije, znanja i novosti u našoj IT zajednici.

Godina iza nas

Od prethodnog događaja, dosta velike stvari su se desile na našoj sceni, a da možda toga nismo ni svesni i prvi deo programa biće posvećen baš tom osvrtu. Zasigurno će učiniti da se osećamo optimističnije na period koji nailazi, a ukazaće nam i na izazove koji zajedno tek treba da pređemo.

Od uspeha koji su napravili domaći startapi sa 50 miliona dolara prikupljenih investicija, preko sve veće decentralizacije IT i startap scene do nekih opštih naznaka koja pokazuju zdravost industrije u kojoj se nalazimo.

Deo programa posvetićemo i činjenici da je IT i ove godine sve manje “izolovana industrija” i osvrnuti se na mogućnosti koje su se pojavile kroz saradnju sa drugim oblastima.

Jedna od stvari koje su za nas u Startitu obeležile prethodnu godinu su i mnoga značpartnerstva, a jedno od njih je bilo i sa Novak Đoković Fondacijom, a ovim povodom će nam se obratiti direktorka ove organizacije koja je i osnivačica i urednica magazina Original, Jelena Đoković.

Nove nade startap scene

Na događaju će se predstaviti i 9 novih startapa iz programa Startitovih inkubatorskih programa i ICT Huba. Na ovaj način, stavljamo u fokus i jačinu saradnje i pozitivne aspekte kada postoji više igrača na sceni.

Predstaviće se:

Sport fund
One Assessment
Karate Do
Rising Ace
Hiit Test
DeepNetts2

#onokad #znašdamožeš

Ovaj deo posvećen je onima koji su znali da mogu i koji će sa nama podeliti te svoje priče.

Slavko Fodor, softverski inženjer, pričaće o tome kako je bilo raditi u Facebooku u San Francisku 5 godina i zbog čega je na kraju odlučio da se ipak vrati u Srbiju i pokrene novi projekat odavde.

Dragana Đermanović, preduzetnica, podeliće svoj put od korporacije, preko osnivanja svoje agencije do ulaska u startap svet i sve to uz majčinstvo i doktorske studije.

Branko Milutinović, osnivač Nordeusa, govoriće o znanjima koja su njemu i partnerima pomogle da se vrati u Srbiju, osnuje kompaniju, pobedi konkurenciju i kreira najuspešniju onlajn sportsku igru na svetu baš iz Beograda.

Prvi saznajte šta nas sve čeka 2017.

Poslednji segment događaja biće posvećen svim velikim stvarima koje nam nadolaze i koje bi trebalo da narednu godinu učine još uspešnijom i većom od prethodne.

Pričaćemo o značaju nauke i naučnika za startap zajednicu, vrednosti “sveže krvi” koju bismo mogli iz inostranstva da privučemo u Srbiju, ali i tome kako je važno razvijati manje gradove — jer veliki inovatori ponekad dolaze baš iz takvih, kao što je bio slučaj i sa Nikolom Teslom.
PRIJAVI SE ZA DOGAĐAJ →