1500 ljudi, beskonačno više energije i neki novi startapi — Utisci sa drugog ZDM

Sala 1 Doma sindikata prima 1600 ljudi, a svi zajedno smo je juče popunili snagom uspeha i motivacije.

Marija Gavrilov
29/09/2016

Sala 1 Doma sindikata prima 1600 ljudi, a svi zajedno smo je juče popunili. Sa prošlogodišnjim brojem od 700 ljudi na Znam da možemo događaju, možemo reći da smo ove godine, zajedno sa partnerima iz Magazina Original, duplirali krug koji doseže naša poruka i entuzijazam.

No, pre nego što nastavimo sa osvrtom na događaj, valjalo bi podeliti da je dečije izdanje Znam da možemo događaja koje se održalo juče od 11č u Startit Centru, bilo veliki uspeh.

Dve stotine dece provelo je par sati u Startit Centru, slušajući priče programera i programerke o njihovim poslovima, a potom i predavanje Taiga Khrisa, preduzetnika i ekstremnog sportiste, koji je 2011. postavio svetski rekord u skoku skejtbordom sa Ajfelove kule. Lice ovog deteta pokazuje utisak koji je ostavio na njih.

0-02-05-9bb40929869a4055faf38436d9240c4caabb944076e23e86173c338d017696aa_full

Deca koja su letos završila Scratch kurs izrade igrica kod nas, kao i učesnici Klikerovog programa, pokazala su svojim vršnjacima šta su naučili tokom programa i koliko je zabavno kreirati video igricu koju tvoji drugari mogu igrati.

0-02-05-405b0d283bb0e9b908938fabd0de7761622cada7ebcc90e89dc9ee93780f9f79_full

Do kraja godine ukupno 7 Centara

Kao što ste već mogli da propratite kroz naše redovne objave, velike vesti su da ćemo do kraja godine u Srbiji imati još pet novih Startit Centara do kraja godine: u Vršcu, Majdanpeku, Valjevu, Zrenjaninu i Novom Sadu. Naš Vukašin je izneo još nekoliko najava vrednih pažnje tokom događaja, poput toga da će naredna godina kod nas biti Godina dečijih programa, čime otvaramo vrata stotinama dece širom Srbije da načine prve korake u programiranju igara.

_dsc6398

Takođe, dva nova projekta su na vidiku: Move to Belgrade, koji realizujemo u saradnji sa organizacijom Share, Novom Iskrom, KC Gradom i 2044, s ciljem da olakšamo proceduru doseljenja i zapošljavanja stranih državljana u našoj zemlji. Startap i tehnološka zajednica, pa i celokupno društvo, mogu samo dobiti od povećanja kulturne raznolikosti.

Drugi projekat koji od oktobra ove godine kreće sa realizacijom ima za cilj da upozna naučnu zajednicu sa konceptom startapa i ohrabri naučnike i naučnice da svoje znanje i sposobnosti ulože u inovativnost koju mogu ponuditi čitavom svetu.

Dobra vest za sve koji nameravaju da upisuju našu Startap Akademiju ove godine, je to da će Telekom Srbija pružiti podršku startapima koji obećavaju kroz fond od $20.000 za 0% vlasništva.

Svoje uspone i padove u preduzetništvu i životu, kao i entuzijazam da se naše društvo menja na bolje, podelili su Gaga Đermanović, Slavko Fodor, Jelena Đoković i Branko Milutinović; uz njih, svoje biznise u razvoju predstavili su timovi koji rastu u okviru Startit Centra i ICT Huba:

Sport fund — startap koji gradi crowdfunding platformu za podršku sportskim projektima;
One Assessment — ekipa koja će vam pomoći da zaposlite pravu osobu za vaš tim;
Karate Do — kažu, najbolja karate igrica do sada, a mi im verujemo na reč :) ;
Rising Ace — inspirisani Nordeusovim uspehom, ova ekipa gradi Top Eleven za tenis;
Hiit Test — o dve naučnice koje grade biotech startap smo pisali pre nekoliko meseci, valja se podsetiti;
DeepNetts — AI startap koji razvija prepoznavanje slika u Javi.

Zajednica nikad jača

Jos uvek pod utiskom sjajne veceri u Domu sindikata. Govorili su mudri i uspesni ljudi. Ipak, jos je vece zadovoljstvo bilo videti punu salu snaznih mladih individualaca, zeljnih novog znanja, koji uveliko rade na tome da svet ucine lepsim mestom ❤ ??????? #startit #znamdamozemo #originalmagazine

Фотографија корисника Miljana Neskovic (@miljananeskovic) дана 28. Сеп 2016. у 2:45 PDT

Small places, great people! #WeKnowWeCan Mala mesta, veliki ljudi! Bravo @startitrs #znamdamozemo #serbia

Фотографија корисника Miloš Milisavljević (@trilys) дана 28. Сеп 2016. у 11:21 PD

Marija Gavrilov

Objavio/la članak.

četvrtak, 29. Septembar, 2016.

IT Industrija

🔥 Najčitanije