Želite da provedete 6 meseci u Alpima i izgradite startap? Čekirajte TechPeaks

Ako vam provesti šest meseci u Italijanskim Alpima unapređujući svoje preduzetničke veštine i gradeći startap zvuči kao kvalitetno provedeno vreme, obratite pažnju na TechPeaks. U pitanju je novi akcelerator koji se upravo pokreće u Severnoj Italiji, neposrednom komšiluku SEE regiona. TechPeaks upravo prima aplikacije za svoj prvi bootcamp, koji će se održati od kraja maja do novembra, u

Alex Čović
04/04/2013

Ako vam provesti šest meseci u Italijanskim Alpima unapređujući svoje preduzetničke veštine i gradeći startap zvuči kao kvalitetno provedeno vreme, obratite pažnju na TechPeaks. U pitanju je novi akcelerator koji se upravo pokreće u Severnoj Italiji, neposrednom komšiluku SEE regiona.

TechPeaks upravo prima aplikacije za svoj prvi bootcamp, koji će se održati od kraja maja do novembra, u Trentu, Italija. Akcelerator je lansiran od strane Trento RISE Asocijacije u partnerstvu sa organizacijom Trentino Sviluppo, i opisuje sebe kao ‘akcelerator za ljude’. Ovo znači da su prijave otvorene kako za postojeće startape i timove, tako i za pojedince sa ili bez ideje za startap.

Odabrani učesnici (organizacija planira da u prvom krugu primi oko sto preduzetnika) će imati obezbeđen smeštaj, prostor za rad i hranu, kao i ‘džeparac’ i podršku pri dobijanju vize za rad i učenje u Italiji (posebno bitno za zainteresovane iz Srbije i ostalih ne-EU zemalja).

Još važnije, svi učesnici TechPeaks programa će imati priliku da rade sa više od četrdeset mentora (uključujući i osnivače, menadžere C-nivoa i savetnike koji dolaze iz poznatih i uspešnih startapa i organizacija – uključujući Meetup.com, Eventbrite, Jawbone, Zemantu, SeedCamp, 500 Startups i Lean Startup Machine). Program će pratiti Lean metodologiju, a startapi koji prođu program će imati i priliku da pičuju pred investitorima.

Pogledajte šta je Evan Nissenson, jedan od savetnika TechPeaks-a (takođe aktivan i u SeedCamp i 500 startups akceleratorima) imao da kaže o programu:

TechPeaks je obezbedio i finansiranje u iznosu od 25,000€  i to u obliku grantova, što znači da akcelerator ne uzima deo kompanije zauzvrat. Ovo je veoma povoljna ponuda, posebno ako uzmemo u obzir da akcelerator već pokriva ‘režijske’ troškove, što znači da kompletan iznos investicije možete upotrebiti za rast i razvoj vašeg novog startapa. Jedini uslov je da vaš startap bude registrovan u Italiji.

Dodatno, TechPeaks je najavio da će mečovati investicije koje njihovi startapi obezbede sa do 200.000 €.

Italijanski akcelerator je obezbedio i podršku nekolicine poznatih i priznatih akceleratora i investicionih fondova iz Evrope, Amerike i regiona. Akceleratori koji sarađuju sa TechPeaks i kojima će njihovi startapi imati pristup uključuju poznata imena kao što su SeedCampFounder Institute i Mind the Bridge, ali i čitaocima Startita već dobro poznati Eleven and iCatapult.

Podršku Techpeaksu je već dao i Carlos Eduardo Espinal, partner u Seedcampu:

TechPeaksov Akcelerator za ljude je ambiciozna ideja, i ja verujem da je moguće kreirati efikasan miks pojedinaca sa dovoljno želje i sposobnosti da podrže rast preduzetničke i inovacione kulture u Evropi. Najveći izazov za Tech Peaks će biti potreba da ostvare potencijal i pretvore “pametne i talentovane pojedince” u sjajne osnivače startapa koji će imati sve uslove za uspeh na lokalnom i globalnom tržištu… Ova inicijativa ima potencijal da zaista unapredi Evropski startap ekosistem i motiviše ljude, i ima našu punu podršku!

NB:  Carlosov keynote možete čuti i na našem StartupStandup događaju, koji se odigrava šestog aprila u Beogradu.

Csongor Biás iz iCatapult-a je dodao:

Program TechPeaksa je zaista vredan, ne samo zbog sjajnih benefita i uslova koje nude, već i zbog jedinstvenog pristupa koji su izabrali, odnosno fokusa na pojedince, a ne samo na timove. Delimo uverenje da je za razvoj habova inovacije i kreiranja uspešnih priča u Evropskom regionu neophodna klima otvorenosti i diskusije među najrazličitijim talentovanim ljudima. Ova inicijativa je stvorena sa ciljem da poveže talentovane pojedince i omogući uslove za razvoj postojećih i pokretanje novih poslovnih ideja, i drago nam je što ih možemo zvati partnerima.

Ovo je samo početak za TechPeaks – organizatori su već obezbedili 13M€, što bi trebalo da bude dovoljno za organizaciju dva kampa svake godine, tokom narednih četiri godine. Krajnji cilj inicijative je pokretanje najmanje sto ICT projekata tokom ovog vremenskog perioda.

TechPeaks je otvoren za prijave do petog aprila, i preporučujemo vam da počnete da radite na svojoj prijavi što pre  – nema još mnogo vremena, a aplikacije su veoma detaljne.

Alex Čović

Objavio/la članak.

četvrtak, 4. April, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije