Završeni prijemni ispiti za IT odeljenja — pet puta više đaka položilo prijemni nego prošle godine

Za razliku od prošle godine kada je 280 svršenih osnovaca položilo prijemni za planiranih 13 specijalizovanih IT odeljenja, ove godine se broj popeo na 1.300 đaka za više od 50 odeljenja.

Kako je juče objavljeno na sajtu Vlade Republike Srbije, pet puta više učenika nego prošle godine položilo je prijemni ispit za specijalizovana IT odeljenja.

Za razliku od prošlogodišnjeg upisa kada se 300 predviđenih mesta za učenike talentovane za informatiku i računarstvo svelo na formiranje tek četiri odeljenja i ostavilo 126 upražnjenih mesta, ove godine je 2.513 učenika izašlo na prijemni ispit, a prema preliminarnim rezultatima njih 1.300 položilo.

U skladu sa planom ove godine će biti formirano više od 50 IT odeljenja od po 20 učenika, a oni koji su položili prijemni znaće da li će biti upisani nakon objavljivanja konačne rang liste 8. juna, i popunjavanja liste želja.

Kako se navodi u saopštenju, zbog toga što broj učenika koji su položili prijemni ispit u mnogim gradovima premašuje broj mesta za upis, za očekivati je da će IT odeljenja biti formirana u gradovima širom Srbije.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Sanja Vatić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu