Yanado promenio strategiju i gradi task menadžer pravo iz inboxa, do sada obezbedio $70.000 investicija

Zoja Kukić
18/07/2014

Yanado” href=”http://startit.rs/baza_startapi/yanado/” target=”_blank”>Yanado, novosadski startap koji je dobio investiciju od Elevena pre više od pola godine promenio se dosta od kada smo poslednji put o njima pisali. Nekada softver za timsku kolaboraciju i upravljanje dokumentima pivotovao je u nešto mnogo jednostavnije i, moglo bi se reći, intuitivnije – task menadžer unutar Gmaila.

Od tima koji je imao demo, vratili su se skroz na početak. Međutim, ovaj pivot ih je doveo do toga da već imaju proizvod, a ne samo demo.

Yanado je ubrzo nakon ulaska u ovaj akcelerator prepoznao je šansu u nečemu što je bila samo jedna od njegovih karakteristika i nakon velikih razmišljanja, diskusija i istraživanja, tim je odlučio da se posveti upravo omogućavanju korisnicima Gmaila da ne izlaze iz svog prijemnog sandučeta dok kreiraju i pregledaju svoje zadatke.

Yanado se kroz bilo koji pretraživač integriše sa Gmail nalogom i omogućava vam da mejlove odmah pretvarate u taskove, da dodajete nove ili da ih integrišete sa svojim kalendarom ili drugim Google aplikacijama po potrebi, a pri tom ne menja izgled vašeg sandučeta.

Koncept je zapravo veoma jednostavan, a možda najbolji uvid možete da dobijete kroz ovaj demo od jednog minuta:

Pivot koji ih je od najnaprednijeg tima vratio na sam početak…

Kako nam Ivan Mojsilović, jedan od osnivača kaže, razlog za početak razmišljanja o pivotu nastao je tako što su nakon razgovora sa korisnicima shvatili da njihov proizvod ne izaziva uzbuđenje kod klijenata bez obzira na to što su oni tvrdili da je kvalitetniji od mora drugih dostupnih alata.

 ivan-mojsilovicNakon mesec i kusur dana smo razmisljali sta i kako i obrnuli nacin razmisljanja u potpunosti. Kad smo dosli do novog koncepta trebalo nam je 3 dana da saopstimo odluku o pivotu. A samu odluku smo doneli u trenutku i to nezavisno jedan od drugog.

Investitorima, mentorima i prijateljima su rekli tek kada su napravili mockup.

Investitorima se odmah sve svidelo. Bili su zabrinuti zbog potpune promene koncepta ali je sada fidbek mentora bio sjajan i bili su više nego zadovoljni.

Imali smo demo proizvoda, bili smo možda i najbolji tim u bacthu u akceleratoru i odjednom smo spali na mockup. Svi su napredovali, neki našli nove investitore, neki spremni za lansiranje, svi su imali pitch deck, a mi samo mockup. Jedan mockup.

…I opet su stigli sve

Yanado je nakon ovog zaokreta podigao još jednu investiciju od bugarskog Elevena, tako da su trenutno obezbedili ukupno 70.000$ za rad na svom proizvodu.

Međutim, činjenica da je alat već spreman za upotrebu i da ga ja već koristim nekoliko meseci, pokazuje da su se veoma intenzivno bacili na posao i brzo uhvatili korak sa ostalim timovima. Ukoliko želite i sami da ga probate, preuzmite add-on za svoj pretraživač na ovom linku.

Kao neko ko već godinama ne uspeva da postane ažurni korisnik bilo kojeg planera, delovalo mi je nerealno da ovako nešto ne postoji već uveliko i da ga sam Google nije napravio. Iskreno preporučujem Yanado svim slučajevima poput mog – onima koji prave to-do liste tako što mejlove ostavljaju nepročitanim.

Zoja Kukić

Objavio/la članak.

petak, 18. Jul, 2014.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Ivan Mojsilovic

subota, 19. Jul, 2014.

Hvala svima, slobodno probajte pa nam dajte feedback sta je dobro a sta moze bolje kao i sta uopste ne valja :)

Aleksandar Gvozden

petak, 18. Jul, 2014.

Extra, stvarno je dobar proizvod!

Aleksandar Gvozden

petak, 18. Jul, 2014.

Extra, stvarno je dobar proizvod!

Petar Mitrovic

petak, 18. Jul, 2014.

Bravo Ivane! Drzim fige za dalje :)

stefan

petak, 18. Jul, 2014.

Super.Samo napred :)

Ivan Rasic

petak, 18. Jul, 2014.

Bravo Ivane!