Novosadski Yanado, startap koji stoji iza softvera za timsku kolaboraciju i upravljanje dokumentima, pozvan u Eleven

Prethodnog petka je u prostorijama Elevena u Sofiji održan Selection day nakon koga je jedan srpski startap, Yanado, dobio poziv da se pridruži programu uz investiciju od 25.000€. Yanado je novi kolaborativni alat koji ima cilj da olakša komunikaciju, upravljanje projektima i obavljanja zadataka unutar tima različitim tipovima kompanija, ali, pre svega, tehnološkim startapima, prateći

Zoja Kukić
03/12/2013

Prethodnog petka je u prostorijama Elevena u Sofiji održan Selection day nakon koga je jedan srpski startap, Yanado, dobio poziv da se pridruži programu uz investiciju od 25.000€.

Yanado je novi kolaborativni alat koji ima cilj da olakša komunikaciju, upravljanje projektima i obavljanja zadataka unutar tima različitim tipovima kompanija, ali, pre svega, tehnološkim startapima, prateći pri tom krilaticu da je za vreme zlatne groznice najbolje prodavati lopate.

Osim same investicije, startapi koji uđu u Elevenov program bivaju u njihovim prostorijama tri meseca okruženi drugim startapima i stručnim mentorima.

Više od same investicije potreban nam je pristup velikoj startap zajednici i ogromnom broju novih kontakata iz raznih delatnosti kako bismo došli do veoma važnih povratnih informacija.

Sam novac ćemo iskoristiti za proširenje razvojnog tima kako bismo ubrzali izbacivanje proizvoda na tržište. – Ivan Mojsilović, osnivač Yanado

Preko 50 odsto kompanija trenutno koristi neki alat ovog tipa, a čak 86 odsto njih procenjuje da će ih koristiti u naredne 3 godine.

Uz podatak da prosečni zaposleni provede 28 sati nedeljno u pisanju mejlova, traženju informacija i saradnji sa kolegama jasno je da je tržište kolaborativnih alata u porastu.

S druge strane, i konkurencija je velika – od onih univerzalnih koji se ipak koriste u ove svrhe – Skype i Google Docs, preko velikih imena kao što su Basecamp i Teambox ili Box.com.

Saradnja nad dokumentima ključna funkcionalnost

Ivan tvrdi da sa Yanadoom korisnici mogu da posao urade 50 odsto brže nego sa bilo kojim drugim alatom, pri čemu kao ključnu funkcionalnost ističu povezivanje kolaboracije nad dokumentima sa upravljanjem projektima i pojedinačnim zadacima.

Kreatori Yanadoa su pristupili izradi iz ugla korisnika, budući da su kao i mnogi drugi IT profesionalci godinama isprobavali i koristili različite alate, a nijedan do sada nije uspeo da im pruži sve što im je potrebno. Tako je ideja za kreiranjem Yanadoa nastala iz potrebe, što je najčešće dobar znak.

Ivan Mojsilović je kroz svoju kompaniju E-75 kreirao NetDokumente, sličan alat namenjen našem tržištu i time stekao značajno iskustvo pred ulazak sa sličnim proizvodom na globalno tržište.

NetDokumeti su bili jedna neprocenjiva škola. Naučili smo gde smo grešili i kako da to ne ponovimo. Naučili smo kako odraditi segmentaciju tržišta, kako se fokusirati na prave probleme klijenata i kako kreirati UX koji korisnici razumeju i koji im na jednostavan način rešava problem.

Naučili smo kako da prodajemo i offline i online i ono što je najbitnije, naučili smo da rešimo problem koji imaju milioni korisnika u svetu.

Startap za startape

Osnovna ciljna grupa Yanadoa su startapi. U startapima vlada zbrka u nekoliko sektora koji se prepliću i potreban je alat koji je idealan za rad u tim uslovima.

Ono što je interesantno je da je Yanado optimalan kako za male biznise, tako i za firme sa više hiljada korisnika, jer je timski i projektno organizovan. Ovo je prednost kada su u pitanju male organizacije sa velikim ambicijama, jer to znači da ne moraju da se u kasnijim fazama svog rasta prebacuju na druge alate.

*

Javna beta će izaći do februara sledeće godine, a procenjuju da će gotov proizvod izbaciti u aprilu. Prijavite se za pristup beti na sajtu kompanije, a za sve dalje vesti — nastavite da pratite Startit.

Zoja Kukić

Objavio/la članak.

utorak, 3. Decembar, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Sportofolio

nedelja, 15. Decembar, 2013.

@Ivan Mojsilovic - Radimo na tome. P.S Baci koju lepu rec, u stilu " Simpatican momak, jos bolji proizvod " :) @roadvoyage - Nemoj brate, cuo sam da mu zena cita Start.it ;)

roadvoyage

utorak, 3. Decembar, 2013.

Ma nek im ode, jednom se zivi :D

Ivan Mojsilović

utorak, 3. Decembar, 2013.

Ne sekiraj se ti nista, nego spremi se da u sledecoj turi dodjes sa Sportofolio ;)

Sportofolio

utorak, 3. Decembar, 2013.

Bravo momci! Samo se pazite bugarki, nemojte da vam ode svh 25k na teamwork collaboration sa njima ;)