Startap iz Srbije uvršten u TechCrunch Top Pick za Disrupt Berlin 2018

WorkChain.io je jedan od četiri startapa u svojoj kategoriji.

Sanja Vatić - 2. Novembar, 2018.

Za svoj predstojeći Disrupt Berlin TechCrunch je uvrstio domaći startap WorkChain.io u Top Pick u kategoriji Blockchain. Ovim je WorkChain.io ušao u društvo najboljih startapa iz celog sveta (po kriterijumima TechCruncha) koji još nisu zaključili A seriju investiranja i dobio pristup prestižnom događaju na kom će moći da se predstavi posetiocima, medijima, investitorima…

Pre gotovo dva meseca smo pisali o ovom startapu koji uz pomoć blockchaina omogućava zaposlenima da u realnom vremenu dobijaju svoju zaradu onog trenutka kada završe sa poslom, a poslodavcima da automatizuju procese vezane za isplaćivanje plata.

Sada ekipa WorkChain.io-a iza koje kao osnivači stoje Ivan Petrović i Rajan Fajf planira puštanje prve aplikacije na Play Store i ubrzano se priprema da demonstrira svoju decentralizovanu aplikaciju WorkChain.io Wallet u Startap aleji (Startup Alley) jedne od najznačajnijih tehnoloških konferencija. Tim povodom Rajan je istakao da je velika privilegija dobiti šansu koju su prethodnih godina na istom događaju dobile kompanije poput Dropboxa, Trello-a i Yammera, a Ivan je izjavio:

Za WorkChain.io je jako važno da je propoznat od strane legitimnog izvora kao dobro rešenje na blockchainu jer je trenutno blockchain tržište u padu zbog projekata koji su ili prevara ili nisu uspeli nikada da izađu sa proizvodom.

Dobili smo priliku da prezentujemo proizvod u Startup Alley 30. novembra, gde ćemo ukoliko prikupimo glasove prisutne publike takođe imati priliku da prođemo dalje na takmičenje za $50.000.

Osim toga što će u prostoru za izlagače prisutnima pokazati kako njihova aplikacija funkcioniše, WorkChain.io planira da se predstavi i širom temom, a to je Money Streaming — ideja da ljudi moraju da zarađuju u realnom vremenu kako bi u realnom vremenu mogli i da plaćaju usluge, servise, rentu itd.

Takođe, u okviru Startup Alley paketa koji pripada Top Pick strtapima dobiće pristup platformi za povezivanje sa investitorima CrunchMatch, kao i priliku za trominutni intervju sa urednikom TechCruncha koji će biti promovisan na društvenim mrežama poznatog izdavača. Povrh toga, WorkChain.io će biti u prilici da se plasira za učešće na čuvenom Startap bojištu (Startup Battlefield) na kom startapi pičuju ideje investitorima.

Disrupt Berlin se etablirao kao konferencija koja okuplja najbolje startape, primećuje nove trendove u tehnologiji i stavlja na radar značajne inovacije, pa je zbog toga od posebnog značaja što se po njihovoj oceni jedan startap čiji osnivač potiče sa naših prostora našao među četiri najbolja blockchain startapa.

TechCrunch inače bira maksimum pet startapa za svaku od deset postojećih TC Top Pick kategorija — pored blockchaina, tu su i AI/mašinsko učenje, upravljanje odnosima s klijentima, e-commerce, obrazovanje, fintech, gejming, hardver/robotika/IoT, biotehnologija i mobilnost.