Veče finansijskih inovacija — šta se sve pravi u Srbiji u ovom domenu?

Upoznajte veterane i mlade nade u oblasti finansijskih inovacija u Srbiji — četvrtak, 5. jul u 18č u beogradskom Startit Centru.

Zoja Kukić
02/07/2018

Iako se u Srbiji finansijska oblast često vezuje za priču o izazovima domaćih startapa, postoje timovi koji upravo iz naše zemlje kreiraju inovativne finansijske proizvode za ceo svet. A četvrtak, 5. jul upravo je posvećen njima i priči o onome šta razvijaju.

Veče finansijskih inovacija ugostiće uspešne preduzetnike koji će predstaviti svoje fintech projekte, ali i podeliti kako vide budućnost finansijskog tržišta sa publikom. Pored njih, predstaviće se i 3 mlada tima, koja su izabrana kao finalisti Elevator Lab takmičenja, koje organizuje Raiffeisen Bank International.

Na kraju zvaničnog dela događaja, biće posluženje i nadamo se, kvalitetan networking svih onih koji su aktivni u oblasti finansija, inovacija ili ih prosto zanima ova oblast.

Program događaja

Ivan Bjelajac iz MVP Workshop-a pričaće o projektu Celsius, čiji ICO su vodili i koji je prikupio 38 miliona dolara za samo jedan dan. Celsius je platforma za kredite i pozajmice zasnovana na blockchain tehnologiji, a kreirana je s ciljem da velike banke i berze, poput CME i CBOT-a, zameni držačima kripto kovanica (crypto coin holders).

Ivan Petrović i Ryan Fyfe podeliće ideju iza svog novog projekta, WorkChain.io, inovativne cloud blockchain platforme koja redizajnira i decentralizuje način na koji su zaposleni plaćeni osnažujući tako pojedinca.

Ivan je u startap zajednici poznat i kao osnivač WorkPulsa, u koji je investirao SC Ventures i Startlabs, dok je Ryan osnivač Humanity-ja, koji u Beogradu ima veliku kancelariju.

Stefan Pajković je domaći serijski fintech preduzetnik i osnivač TradeCorea, govoriti o istoriji nastanka novca, o načinu na koji danas stvaramo, skladištimo i prenosimo vrednosti u našem društvu, sa akcentom na to kako je tehnologija uticala na finansijski svet od početka kompjuterskog doba, pa do danas.

Kao što smo napomenuli, deo programa biće posvećen i mladim nadama domaće fintech scene, gde će tri tima predstaviti šta rade, ali i boriti se za nagradu od 5.000€, kao i plasman u finalnu rundu Elevator Laba, no-equity akceleratora koji vodi Raiffeisen banka u Beču. Timovi koji će se predstaviti su:

Prijavi se

Prisustvo na događaju je besplatno, ali je neophodno prethodno potvrditi svoje učešće putem ovog linka.

Zoja Kukić

Objavio/la članak.

ponedeljak, 2. Jul, 2018.

IT Industrija

🔥 Najčitanije