Upotreba aditivne tehnologije u razvoju proizvoda — radionica u Startit Centru Inđija

Besplatna radionica održava se 17. maja sa početkom u 17 časova.

Marija Crnogorac - 6. Maj, 2019.

Prošlog meseca započeli smo upoznavanje sa 3D modelingom i štampom, istražujući mogućnosti upotrebe 3D štampe i karakteristike materijala koji se koriste u tom procesu. I u maju se bavimo 3D štampom i produbljujemo svoje znanje o ovoj tehnologiji. Ovoga puta spremamo radionicu sa Svetozarom Kolesarom iz 3D Republike, pod nazivom ‚‚Upotreba aditivne tehnologije u razvoju proizvoda”.

Svetozar će iz svog iskustva govoriti kako se upotrebom aditivne tehnologije u procesu razvoja rada postižu najbolji rezultati u kratkim rokovima. Kroz primere TOM mejkerskog hakatona i dva studentska tima sa kojima 3D Republika uspešno sarađuje poslednjih godina, učesnici će se upoznati se sa različitima primenama aditivnih tehnologija u praksi.

Oni koji se bave razvojem proizvoda ili imaju ambiciju da zaplove u vode proizvodnje, ne bi trebalo da propuste da čuju  priču iz prve ruke i postave pitanja predavačima.

Radionica će biti održana u petak, 17.maja, sa početkom u 17 časova. Trajanje radionice je tri časa.  Posle uvodne prezentacije uslediće radionica koja će biti prilagođena nivou znanja učesnika.

Pored Svetozara, radionicu će voditi i njegov mlađi kolega Danijel Končar. Plan je da se učesnici podele u dve grupe po nivou znanja i interesovanja.

Ovaj događaj je deo projekta XBIT koji u Srbiji partnerski sprovode Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Udruženje građana SEE ICT i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije u periodu od 2014. do 2020. godine.

Predavač

Svetozar Kolesar je Premijer 3D Republike. Državljani su inženjeri, dizajneri, operativni menadžeri, zanatlije i majstori, gejmeri i hobisti koji koriste 3D štampu kako bi realizovali svoje ideje.

Prijava

Radionica će biti održana 17. maja sa početkom u 17 časova u Startit Centru Inđija (Vojvode Stepe 2).

Učešće je besplatno, a prijava popunjavanjem ovog upitnika je obavezna.