Karakteristike i upotreba 3D štampe — predavanje i radionica u Startit Centru Inđija

Događaj će biti održan 16. aprila sa početkom u 17 časova.

Na ovom događaju svi prisutni imaće priliku da se upoznaju sa pojmom i primenom 3D štampe, svim njenim prednostima i ograničenjima. Predavač na predavanju i radionici biće Luka Štilić.

U prvom delu, tokom predavanja, predavač će otkriti koje su to prednosti i mane 3D štampe. Osvrnuće se na to kako je 3D tehnologija idealna za prototajping, ali i samu izradu funkcionalnih delova. Međutim, Luka će nam skrenuti pažnju i na sva ograničenja ove tehnologije, kao i na činjenice koje bi trebalo da poznajemo pre njene upotrebe, kako bismo, kada je to potrebno i pametnije, ipak primenili klasične metode proizvodnje delova.  

Nakon ovog dela, biće reči o različitim tehnologijama 3D štampe, s posebnim osvrtom na FDM tehnologiju, kao najpristupačniju i ujedno najzastupljeniju.

U drugom delu večeri, tokom radionice, Luka će na praktičnim primerima pokazati kako funkcioniše sam proces pripreme modela za štampu, ali i štampanja i kako to možemo upotrebiti u svom biznisu.

U okviru radionice, kroz praktičan rad pokriće i teme:

  • CAD softver — Zašto je dobro znati ovaj deo, kao i koje mogućnosti pruža u kombinaciji sa 3D štampom?
  • Priprema modela za štampu — o softverima koji se koriste i načinima na koji se koriste,
  • Mehaničke karakteristike, estetika, materijali — o različitim materijalima, njihovim karakteristikama

Ovaj događaj je deo projekta XBIT koji u Srbiji partnerski sprovode Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Udruženje građana SEE ICT i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije u periodu od 2014. do 2020. godine.

Predavač

Luka Štilić je zavšio Mašinski fakultet, a u toku studija se fokusirao na prozivodno mašinstvo. Na poslednjoj godini studija započeo je razvoj robota za Evropsko takmičenje iz robotike, kao član APE Robotics tima. To je ujedno bio i njegov prvi dodir sa 3D štampom. Nakon završenog fakulteta dve godine je radio u 3D printing hubu, sa više različitih tehnologija 3D štampe/aditivne proizvodnje. Trenutno poseduje svoj 3D štampač i želi da podeli znanje sa drugima.

Prijava

Događaj će biti održan 16. aprila sa početkom u 17 časova u inđijskom Startit Centru, koji se nalazi u Vojvode Stepe 2 (pasaž). Za učešće na besplatnom predavanju i radionici svi zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem sledećeg upitnika. Moguće je prijaviti se samo za predavanje ili radionicu ili za ceo dogođaj. Broj mesta na radionici je ograničen na 20.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Marija Crnogorac

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu