Tri čelnika Ubisofta odlaze iz kompanije zbog uznemiravanja više od 100 radnika

Povlačenja su najavljena u istoj nedelji kada je otišao potpredsednik uredništva kompanije Maksim Beland.

Ukupno četiri uvažena čelnika Ubisofta odlaze sa svojih pozicija posle pokrenute inicijative kompanije, tokom koje je više od 100 zaposlenih navelo da su ih pomenuti čelnici na neki način uznemirili, ili da se zbog njih ne osećaju sigurno, piše The Verge.

Među pomenutim članovima je i izvršni direktor kanadskog studija Jenis Melet, koji potpisuje produkciju nekoliko najuspešnijih naslova ove kompanije, između ostalog Prince of Persia: The Sands of Time, Assassin’s Creed, Rainbow Six i Far Cry. Više od sto zaposlenih ogranka kompanije u Torontu, uputilo je apel kompaniji i navode da je nemoguć zdrav radni odnos sve dok Melet ne napusti kompaniju.

Pored njega, kompaniju napuštaju i kreativni direktor Serž Hesko i Sesil Korne, direktorka HR odseka na globalu.

Ovakvo „čišćenje nereda” ostavilo je snažan utisak u javnosti, pogotovo što se za neke od navedenih pretpostavlja da su isuviše moćni i uticajni da bi na bilo koji način mogli da budu ugroženi.

Pročitaj i: 

Žene proizvode više od svih industrija u Srbiji, ali ih za taj rad niko ne plaća

A šta vi radite dok ste mjutovani i dok vam je isključena kamera?

Podsetimo se da je prošle nedelje kompaniju napustio i potpredsednik uredništva Maksim Beland, za kog se pretpostavlja da je na okupljanju povodom lansiranja igre Far Cry 4 davio jednu od zasposlenih radnica u kompaniji.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Tomislav Jelesijević

Unesite termine za pretragu