Sysdig, američka firma sa kancelarijom u Beogradu, uzela investiciju od 68.5 miliona dolara

Značajan deo ove investicije će se sliti i u beogradsku kancelariju koja postoji četiri godine.

Sysdig, firma sa sedištem u San Francisku i kancelarijom u Beogradu, uzela je investiciju serije D u iznosu od 68.5 miliona dolara. Sysdig od 2013. razvija proizvode u oblasti nadgledanja i bezbednosti IT infrastrukture bazirane na kontejnerima, a među svoje klijente između ostalog ubraja i Cisco, Pixar, Booking.com, Comcast i druge kompanije. Da podsetimo, Sysdig je prošlog oktobra digao seriju C u iznosu od 25 miliona dolara. Sa serijom D je ukupan iznos investicija koji je ušao u ovu kompaniju došao do brojke od 121.5 miliona dolara.

Kancelarija Sysdiga u Beogradu postoji četiri godine, a kako objašnjava Perica Milošević, direktor beogradske kancelarije, značajan deo nove investicije će se sliti upravo u Beograd.

Ovo je kasna runda investicije. Serija D je za firme koje imaju product market fit i uzima se pre svega za proširanje kapaciteta u oblasti prodaje i inženjeringa. Kako smo mi vrlo inženjerska kompanija, na tome će nam i biti fokus kada je u pitanju korišćenje ovih sredstava.

U Beogradu imamo samo inženjere kojih je trenutno 13.

Sysdig ima dva glavna proizvoda u oblasti IT infrastrukture bazirane na kontejnerima, jedan koji se odnosi na bezbednost i drugi na monitoring. Beogradski tim radi na oba proizvoda, ali je posebno značajan njihov rad na sistemu za monitoring.

Radimo na vrlo kompleksnim inženjerskim problemima, tim u Beogradu radi na razvoju tzv. metrics store-a, koji predstavlja mesto na kom se sabiraju sve metrike u vezi sa monitoringom i koji je ključna komponenta našeg monitoring sistema.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Nevenka Rangelov

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu