Sysdig, firma sa kancelarijom u Beogradu, uzela $25M investiciju i najavljuje širenje domaćeg tima

Pored toga što je Sysdig podigao investiciju od 25 miliona dolara, objavili su novi proizvod i planiraju da šire svoju kancelariju u Beogradu.

Od 2013. godine Sysdig postoji kao firma koja razvija skup proizvoda koji su namenjeni nadgledanju IT infrastrukture bazirane na kontejnerima. Ova firma sa sedištem u San Francisku među svoje klijente ubraja Booking.Com, Comcast, Disney, J.P. Morgan itd, a nedavno je podigla seriju C od 25 miliona dolara. Investiciju je vodila VC kuća Accel Partners, koja je do sada isto radila i za Facebook, Dropbox, Supercell, Slack i druge kompanije.

Sysdig će novac od investicije da upotrebi za razvoj novih proizvoda, unapređenje korisničke podrške i proširenje inženjerskog tima. Dan pre nego što je uzeo investiciju Sysdig je lansirao i proizvod Sysdig Secure, novi deo platforme koji služi za nadgledanje, obezbeđivanje i rešavanje problema sa kontejnerima.


Što se tiče planova za širenje, Perica Milošević, inženjerski menadžer koji vodi kancelariju Sysdiga u Beogradu, kaže da kompanija namerava da poveća broj članova tima i u našem glavnom gradu:

U Srbiji smo prisutni već tri godine, a deo novca od investicije će biti upotrebljen i za proširenje beogradske kancelarije. Ne planiramo masovno zapošljavanje već ostajemo fokusirani na kvalitetne ljude, bez obzira da li su iskusni ili na početku karijere.

Osim širenja tima koji trenutno broji tek šest članova, beogradski deo Sysdiga će u narednom periodu organizovati i besplatne radionice o korišćenju Kubernetesa, sistema za upravljanje kontejnerima:

Svi zainteresovani mogu da se jave na adresu perica+k8s@sysdig.com. Jednom mesečno organizujemo i otvorena vrata, na kojima uz pivo i picu diskutujemo na razne dev-ops teme. Ukoliko to nekome deluje zanimljivo neka se javi na navedenu adresu kako bismo ga ubacili na mailing listu i pozvali na buduća druženja.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Sanja Vatić

Unesite termine za pretragu