Sysdig, firma sa kancelarijom u Beogradu, uzela $25M investiciju i najavljuje širenje domaćeg tima

Pored toga što je Sysdig podigao investiciju od 25 miliona dolara, objavili su novi proizvod i planiraju da šire svoju kancelariju u Beogradu.

Od 2013. godine Sysdig postoji kao firma koja razvija skup proizvoda koji su namenjeni nadgledanju IT infrastrukture bazirane na kontejnerima. Ova firma sa sedištem u San Francisku među svoje klijente ubraja Booking.Com, Comcast, Disney, J.P. Morgan itd, a nedavno je podigla seriju C od 25 miliona dolara. Investiciju je vodila VC kuća Accel Partners, koja je do sada isto radila i za Facebook, Dropbox, Supercell, Slack i druge kompanije.

Sysdig će novac od investicije da upotrebi za razvoj novih proizvoda, unapređenje korisničke podrške i proširenje inženjerskog tima. Dan pre nego što je uzeo investiciju Sysdig je lansirao i proizvod Sysdig Secure, novi deo platforme koji služi za nadgledanje, obezbeđivanje i rešavanje problema sa kontejnerima.


Što se tiče planova za širenje, Perica Milošević, inženjerski menadžer koji vodi kancelariju Sysdiga u Beogradu, kaže da kompanija namerava da poveća broj članova tima i u našem glavnom gradu:

U Srbiji smo prisutni već tri godine, a deo novca od investicije će biti upotrebljen i za proširenje beogradske kancelarije. Ne planiramo masovno zapošljavanje već ostajemo fokusirani na kvalitetne ljude, bez obzira da li su iskusni ili na početku karijere.

Osim širenja tima koji trenutno broji tek šest članova, beogradski deo Sysdiga će u narednom periodu organizovati i besplatne radionice o korišćenju Kubernetesa, sistema za upravljanje kontejnerima:

Svi zainteresovani mogu da se jave na adresu perica+k8s@sysdig.com. Jednom mesečno organizujemo i otvorena vrata, na kojima uz pivo i picu diskutujemo na razne dev-ops teme. Ukoliko to nekome deluje zanimljivo neka se javi na navedenu adresu kako bismo ga ubacili na mailing listu i pozvali na buduća druženja.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Sanja Vatić

Unesite termine za pretragu