Sve srpske firme dobile mogućnost uvoza zaštitne opreme za korona virus

Država je prepoznala hitnost situacije i ukinula kriterijum koji je zahtevao posebnu dozvolu za uvoz medicinske opreme.

Počevši od danas, u srpske apoteke bi trebalo da stigne devet miliona zaštitnih maski, pa je najavljeno da će biti snabdeven svaki deo države.

Juče je saopšteno i da će privrednim društvima, bez obzira na njihovu delatnost, biti dozvoljen uvoz maski i zaštitne opreme, ali samo za sopstvene potrebe. U saopštenju za javnost se navodi:

Sve kompanije sa teritorije Srbije mogu da uvoze maske i zaštitnu opremu isključivo za sopstvene potrebe — potrebe zaštite zdravlja svojih zaposlenih. Ovo je dopušteno uz jasno ograničenje da nije dozvoljena distribucija, prodaja trećim licima niti bilo kakva trgovina tim maskama i zaštitnom opremom.

Odluka je doneta zbog situacije u kojoj se Srbija nalazi i borbe protiv širenja korona virusa. Dozvola kupovine maski kompanijama doprinosi dodatnoj zaštiti radnika koji nisu u mogućnosti da rade od kuće, već su u obavezi da dolaze na svoja radna mesta.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Petar Paunović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu