Sutra je treći po redu 5Gtalks: Budućnost poslova i veština

U novoj epizodi 5Gtalks-a u fokusu je problem nezaposlenosti, kako zbog već poznatog usvajanja naprednih tehnologija, tako i zbog krize prouzrokovane pandemijom.

Novi 5Gtalks panel biće održan sutra u 16:30 putem Zoom-a. Tema nove epizode je „Budućnost poslova i veština”: strah da bi napredak tehnologije mogao dovesti do masovne nezaposlenosti postojao je i pre pandemije, a sada je dodatno uvećan zbog stanja u kom se nalazi globalna ekonomija. 

Startit Dnevnik je do sada imao u fokusu ovu problematiku u razgovorima sa IT rukovodiocima, preduzetnicima i ostalim sagovornicima u okviru rubrike „Uticaj pandemije na IT”, a danima unazad objavljeno je više istraživanja o otpuštanjima tokom pandemije. Ista tematika biće obrađena i na panelu koji će biti održan sutra, sa fokusom na nove prakse koje se mogu usvojiti kako bi se loši ishodi, ako ne sprečili, bar znatno umanjili.

Razmatraće se i načini na koje se može stvoriti plodonosan teren za nova radna mesta.

Gosti treće epizode su:

  • Tomislav Longinović, pisac, klinički psiholog i profesor slavistike i književnosti na Univerzitetu Wisconsin – Madyson 
  • Srđan Janićijević, CEO i osnivač Mokrogorske škole menadžmenta
  • Jasmina Nikolić, CEO Agile Humans 
  • Krstinja Šćepanović, Executive HR Direktor OTP Banke

Svi zainteresovani za ovaj online događaj mogu se prijaviti putem forme.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Tomislav Jelesijević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu