Sutra je treći po redu 5Gtalks: Budućnost poslova i veština

U novoj epizodi 5Gtalks-a u fokusu je problem nezaposlenosti, kako zbog već poznatog usvajanja naprednih tehnologija, tako i zbog krize prouzrokovane pandemijom.

Novi 5Gtalks panel biće održan sutra u 16:30 putem Zoom-a. Tema nove epizode je „Budućnost poslova i veština”: strah da bi napredak tehnologije mogao dovesti do masovne nezaposlenosti postojao je i pre pandemije, a sada je dodatno uvećan zbog stanja u kom se nalazi globalna ekonomija. 

Startit Dnevnik je do sada imao u fokusu ovu problematiku u razgovorima sa IT rukovodiocima, preduzetnicima i ostalim sagovornicima u okviru rubrike „Uticaj pandemije na IT”, a danima unazad objavljeno je više istraživanja o otpuštanjima tokom pandemije. Ista tematika biće obrađena i na panelu koji će biti održan sutra, sa fokusom na nove prakse koje se mogu usvojiti kako bi se loši ishodi, ako ne sprečili, bar znatno umanjili.

Razmatraće se i načini na koje se može stvoriti plodonosan teren za nova radna mesta.

Gosti treće epizode su:

  • Tomislav Longinović, pisac, klinički psiholog i profesor slavistike i književnosti na Univerzitetu Wisconsin – Madyson 
  • Srđan Janićijević, CEO i osnivač Mokrogorske škole menadžmenta
  • Jasmina Nikolić, CEO Agile Humans 
  • Krstinja Šćepanović, Executive HR Direktor OTP Banke

Svi zainteresovani za ovaj online događaj mogu se prijaviti putem forme.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Tomislav Jelesijević

Unesite termine za pretragu