Istraživanje je obuhvatilo 25 svetskih giganta, a više od polovine su očekivano tehnološke kompanije. Oni su do ovih rezultata došli analizirajući mesečne zarade stažista od marta prošle godine, zaključno sa februarom tekuće godine. Kao rekorder u visini mesečnih zarada koje ostvaruju početnici prednjači Facebook sa mesečnom zaradom od 8 hiljada dolara, što je deset puta veća zarada od prosečnog junior programera u Srbiji

Ovo je spisak ostalih kompanija i njihove zarade:

13.DELL

Dugogodišnji proizvođač kompjutera, je na ovoj listi tehnološka kompanija sa najmanjom visinom plate za stažiste koja mesečno iznosi 4333 dolara.

12.Cisco systems

Kao stažista u ovoj kompaniji čija je sfera interesovanja oblast  računarskih mreža, vaša mesečna zarada iznosila bi 4667 dolara.

11. Tesla

U ovoj kompaniji koja na tržištu postoji nešto više od deset godina, stažiste isplaćuju mesečno 4667 dolara, kao i prethodna kompanija.

10. SAP

Nemački softverski gigant mesečno za stažiste izdvaja 4833 dolara.

9. Intel

Kao početnik u jednoj od najpoznatijih kompanija za proizvodnju čipova mesečno biste zarađivali 5000 dolara.

8.VIASAT

Pripravnička zarada u ovoj kompaniji koja se bavi internet servis provajderima iznosi 5333 dolara.

7. Apple

Proizvođač jednih od trenutno najpopularnijih smart uređaja stažistima mesećno isplaćuje nešto manje od  6700 dolara.

6.Uber

Ovaj američka tehnološka kompanija pripravnicima mesečno isplaćuje 7167 dolara.

5.Microsoft

Jedan od najbogatiji ljudi na svetu koji dnevno zarađuje više od 11 miliona, pripravnicima isplaćuje “tek” 7250 dolara.

4.Google


Prosečna mesečna pripravnička plata u ovoj kompaniji koja je poznata kao jedna od najprijatnijih mesta za rad iznosi 7500 dolara.

3. Salesforce

Jedna od najpoznatijih cloud-base softverskih kompanija svojim početnicima isplaćuje 7667 dolara.

2. Amazon

Jedan od najbogatijih ljudi, koji je stekao bogatstvo primenjujući poseban način poslovanja, za svoje pripravnike mesečno izdvaja oko 7725 dolara.

1.Facebook

Ova kompanija koja je tvorac jedne od najpopularnijih društvenih mreža, našla se na prvom mestu ove liste jer stažisti u njoj mesečno zarađuju čak 8000 dolara.

Među ostalim kompanijama koje su se našle na listi, a ne bave se tehnogogijama su Bloomerg, Američka banka, Visa.Inc, JP Morgan…