Startap osnovan 2020, sa 2 zaposlena, dobio investiciju pri valuaciji od 100 miliona $

U rovitom periodu za poslovanje startapa, Clubhouse društvena mreža dobila je investiciju tešku 10 miliona dolara.

Nova društvena mreža koja ozbiljno obećava u Silicijumskoj dolini za sada je samo za pozvane, a sudeći po prvim komentarima onih koji su imali prilike da uživaju u test verziji aplikacije, pokazuje da ima potencijal.

Kako prenosi New York Times, Clubhouse je za svega nekoliko meseci uspeo da privuče pažnju investitora. Startap koji je osnovan početkom godine i za sada ima samo dva zaposlena dostigao je vrednost od 100 miliona dolara, a nedavno je podigao i investiciju tešku 10 miliona dolara od firme Andresseen Horowitz.

Funkcioniše na sledeći način: korisnik se spontano priključi komunikaciji koja ga zanima, nema zakazanih događaja, niti fokusa na unapred smišljene aktivnosti. Interakcija je zasnovana na jednostavnim audio ćaskanjima u posebnim sobama koje nestaju posle razgovora. Svako može da se pridruži i informiše o čemu se govori. Nekoliko korisnika poredi atmosferu sa razgovorom u društvu ili kao slušanje podkasta. 

Korisnici koji su imali prilike da probaju test verziju objašnjavaju da najviše prija spontanost konverzacija, pošto se može pristupiti bilo kojoj grupi, čak i da je namera samo da se sluša, bez obaveze za učestvovanjem. 

Treba imati u vidu da Clubhouse stiče popularnost u izuzetno ranoj fazi, kada je reč o funkcionisanju startapa, i to u toku pandemije korona virusa. Prema globalnom istraživanju Startup Genome-a, 75 odsto startapa u aprilu je prijavilo da je smanjilo broj članova tima, a više od 40 odsto ima novac na računu za najviše tri meseca rada.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tomislav Jelesijević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu