Šta da očekujete na Startap Akademiji (i važan apdejt)

Pripreme za ovogodišnju Startap Akademiju su u punom jeku – prošlog utorka ste u Domu Omladine imali prilike da čujete iskustva polaznika prve generacije, kao i da od organizatora saznate šta će polaznici moći da nauče tokom nešto više od dva meseca, koliko će program trajati. Ipak, jedan od najvećih benefita ovakvog programa je networking, odnosno mogućnost da

Alex Čović
16/10/2013

Pripreme za ovogodišnju Startap Akademiju su u punom jeku – prošlog utorka ste u Domu Omladine imali prilike da čujete iskustva polaznika prve generacije, kao i da od organizatora saznate šta će polaznici moći da nauče tokom nešto više od dva meseca, koliko će program trajati.

Ipak, jedan od najvećih benefita ovakvog programa je networking, odnosno mogućnost da na jednom mestu, za veoma kratko vreme upoznate veliki broj mentora, investitora i eksperata, kao i iskusnih preduzetnika i onih koji tek počinju svoju preduzetničku karijeru. O ovome smo razgovarali i u ponedeljak na Start Trek događaju, gde ste mogli da upoznate neke od ljudi sa kojima će polaznici Akademije imati prilike da rade i dobijete najnovije informacije o Akademiji.

Da podsetimo:

Druga generacija Startap Akademije počinje sa radom drugog novembra, kada će polaznici imati prilike da predstave sebe i svoje projekte i upoznaju se (međusobno i sa programom),  Prijave su otvorene do 23. oktobra, a ako imate želju da učite ali ne i tim, ne oklevajte da se prijavite – neki od najuspešnijih timova iz prve generacije su se upoznali i formirali na samoj Akademiji.

Programski deo Akademije počinje vikend kasnije, devetog novembra, dvodnevnom radionicom koju će voditi Salim Virani, jedan od najaktivnijih Lean Startup evanđelista i praktikanata u Evropi. Salim je pokretač Leancampa, međunarodne platforme koja kroz događaje i radionice povezuje osnivače i eksperte iz oblasti preduzetništva, i pomaže im da unaprede svoje znanje na praktičan način. Sa Robom Ficpatrikom je osnovao i Founder Centric, pod čijim okriljem realizuje niz radionica na Lean Startup, Customer Development i Business Model Generation teme. Mentor je i predavač u akceleratorima i institucijama kao što su Seedcamp, SpringboardWayra, University College of London, Launch48 i Eleven, kao i osnivač niza tehnoloških startapa.

salim virani

Sal redovno održava radionice na kojima sarađuje sa all-star postavom preduzetnika i  autora kao što su Erik Ris, Aleks Ostervalder, Rob Ficpatrik, Andreas Klinger, Džon Malins i Dejvid Henmajer Hanson. Kao mentor i predavač je pomogao desetinama startapa sa nekih od najuspešnijih svetskih akceleratora, i lično, veoma sam srećan što ćemo imati prilike da ga čujemo i u Beogradu.

Sal će na Startap Akademiji održati dvodnevnu radionicu na kojoj će timovi imati prilike da upoznaju i usvoje i u praksi upotrebe neke od najvažnijih principa i tehnika koje koriste uspešni tehnološki startapi. Salov model je specifičan po tome što ne “robuje” ni jednoj “školi”, odnosno “startap metodologiji”, već koristi pristup koji osnivače stavlja u prvi plan i pomaže im da pronađu i odgovore na pitanja i probleme koji su najvažniji za njih i njihov startap.

Više o Salimu ćete imati prilike da saznate već sutra, kada ćemo objaviti i još detalja o  samom programu. U međuvremenu, iskoristite priliku da se upoznate sa nekim od predavača i mentora sa kojima će izabrani polaznici Startap Akademije imati prilike da rade, i ne zaboravite – prijave su otvorene još samo nekoliko dana.

Alex Čović

Objavio/la članak.

sreda, 16. Oktobar, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije