Šansa za srpske kompanije i startape iz oblasti skladištenja električne energije — otvoren konkurs vredan 100.000 evra

Tržište skladištenja električne energije u Evropi može postati vredno oko 250 milijardi evra do 2025. godine.

Kompanije iz Srbije koje imaju razvijene projekte iz oblasti skladištenja električne energije imaju mogućnost da osvoje 100.000 evra ukoliko se do 30. oktobra prijave na konkurs koji organizuje EIT InnoEnergy, organizacija specijalizovana za održivu energiju. Pored glavne nagrade, 15 najinovativnijih  kandidata dobija paket stručnih usluga i pomoći u razvoju svojih rešenja.

Kroz saradnju sa Evropskim savezom za baterije (EBA), InnoEnergy pruža podršku startapima sa inovativnim tehnologijama u oblasti skladištenja električne energije sa primenom u transportu, distribuciji i mobilnom skladištenju energije, kao i rešenjima koja povećavaju efikasnost i smanjuju rashode energetskih mreža.

U saradnji sa Startitom, InnoEnergy organizuje različite aktivnosti podrške startapima iz oblasti održive energije.

Evropski savez za baterije, osnovan 2017. godine, ima za cilj stvaranje kompetitivnog i održivog lanca proizvodnje baterija u Evropi. Razvija se jedno novo tržište koje može postati vredno oko 250 milijardi evra do 2025. godine.

Najuspešniji startapi, dobiće mesto u jednom od dva programa podrške preduzetnicima: Highway ili Boostway. Highway koristi direktan pristup podrške u ranim fazama plasiranja rešenja na tržište, pomažući u pripremi proizvoda za komercijalizaciju. Boostway program sa druge strane pomaže kompanijama da brzo i efikasno rastu.

Proces apliciranja ima pet faza: inicijalno apliciranje, interna evaluacija, petominutna video pitch sesija, kao i procena eksternog stručnjaka. Nakon eksterne procene 30 kandidata će imati paralelnu pitch sesiju sa dva žirija, koji će odabrati 15 pobednika.

Proglašenje pobednika planirano je za februar 2019. godine.

Više informacija i prijave na ovom linku.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Nemanja Milović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu