Sitan, ali bitan korak — Informatika postaje obavezan predmet od 5. razreda osnovne škole

Nacionalni prosvetni savet je na današnjoj sednici usvojio predlog Ministarstva prosvete o uvođenju informatike među obavezne predmete petog i šestog razreda osnovne škole.

Informatika će od naredne školske godine biti obavezan predmet za učenike petog i šestog razreda, odlučeno je na današnjoj sednici Nacionalnog prosvetnog saveta.

Na predlog Ministarstva prosvete, Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja uradio je plan nastave za drugi ciklus osnovnog obrazovanja, a NPS je na današnjoj sednici usvojio plan za peti i šesti razred osnovne škole. Plan za sedmi i osmi razred nije izglasan, jer je na njega bilo dosta primedbi.

Da podsetimo, Nacionalni prosvetni savet je prošle godine odbio predlog Ministarstva prosvete za uvođenje informatike među obavezne predmete petog razreda, tako da je ovaj predmet ostao u kategoriji izbornih uz obrazloženje da škole nisu opremljene računarima. Od tada je, prema mišljenju predsednika NPS-a Aleksandra Lipkovskog, urađeno mnogo, tako da će svi petaci od septembra ove godine informatiku imati kao obavezan predmet.

Ovo je svakako bitna i pozitivna vest, ali ostaje da se vidi kakav je sadržaj samog programa, tako da će vest biti ažurirana kada budemo imali više informacija.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Nevenka Rangelov

Unesite termine za pretragu