Seven Bridges, bioinformatička kompanija suosnovana od strane preduzetnika iz Srbije i Amerike koja ima veliku kancelariju u Beogradu, najavila je zatvaranje prvih 15 miliona od planiranih 30 miliona dolara investicije serije C od novog investitora. Kako navode u saopštenju, ova investicija podržaće kompaniju u njenoj misiji da ubrza naučna otkrića i put od sirovih eksperimentalnih podataka do novih tretmana i dijagnostike.

Neimenovani novi investitor će se pridružiti proširenom Odboru direktora kompanije, koja očekuje potpuno zatvaranje celokupne runde u drugom kvartalu ove godine.

Kako je Startit prethodno pisao, ova srpsko-američka kompanija je 2016. godine uzela investiciju od 45 miliona dolara za brži razvoj proizvoda koje istraživači i doktori širom sveta koriste za otkrivanje terapija za lečenje teških bolesti, poput raka. Seven Bridges nudi cloud platformu za sprovođenje bioinformatičkih analiza u kojem istraživački timovi mogu da čuvaju, analiziraju i tumače svoje podatke.

Kompaniju Seven Bridges osnovali su Igor Bogićević, Deniz Kural, Daglas Kolton i Džon Šefild početkom 2010. godine u Bostonu. Firma vodi operacije iz SAD-a, dok se u Srbiji nalazi jezgro inžinjerskog tima.