Semaphore je profitabilan i spreman za skaliranje, čujte njihova iskustva na Meetupu

Vukašin Stojkov - 13. Decembar, 2012.

Semaphore, startap iz Novog Sada koji Ruby programerima olakšava i ubrzava testiranje aplikacija, je postao profitabilan već dva meseca nakon lansiranja proizvoda, i sprema se za širenje seta funkcionalnosti i skaliranje biznisa.

Ovaj servis pomaže korisnicima da jednostavnije prave kvalitetne aplikacije automatizovanjem procesa testiranja kroz kontinualnu integraciju, a namenjen firmama koje razvijaju svoj softver, izbacujući potrebu za low level podešavanjima.

Trenutno Semaphore ima preko 100 korisnika koji plaćaju ovu uslugu, uprkos relativno malim naporima i ulaganjima u promociju servisa. Kao ključni razlog dosadašnjeg postignuća ističu kvalitet samog proizvoda i podrške, koja je i jedan od najvećih izazova usled kompleksnosti sistema i zahtevnosti ciljne publike.

Semaphore je bio i jedan od pobednika nedavnog Balkan Venture Foruma održanog u Beogradu, nakon koga su učestvovali i na berlinskoj verziji ovog događaja.

Skaliranje, sledeći logični pravac startapa koji je postigao product-market fit, bi moglo da zahteva i investiciju, što ova ekipa i razmatra. Sledeći koraci u razvoju Semaphorea su širenje opsega usluga, razrada prodajnih kanala ali i evoluiranje servisa u continuous delivery sistem.

O tome šta su i kako postigli do sada, kao i planovima za budućnost, moći ćete da čujete više od osnivača Marka Anastasova i Darka Fabijana na četvrtom Startit Meetupu u petak 14. decembra, počev od 18h u KC Gradu.