Python za decu u Startit Centru Beograd — osnovni kurs programiranja za osnovce i srednjoškolce

Kurs će biti održan od 20. do 22. avgusta u trajanju od po tri časa u dve smene u Startit Centru Beograd.

Dubravka Vilotić - 8. Avgust, 2018.

Od 20. do 22. avgusta u Startit Centru Beograd realizovaćemo prvi kurs programiranja u Python programskom jeziku. Pohađanje kursa je besplatno, a kurs je namenjen učenicima od V do VIII razreda osnovne škole i srednjoškolcima koji su pohađali osnovni kurs Scratcha ili su imali prilike da se upoznaju sa osnovama programiranja.

U skladu sa školskim smenama, odredili smo dva termina u kojima možete upisati svoje dete:

ponedeljak, utorak i sreda od 10 do 13 časova
ponedeljak, utorak i sreda od 15 do  18 časova

O kursu

Učenje programskih jezika će kod vašeg deteta podstaći kritičko razmišljanje, konkretizovanje upotrebe apstraktnih ili teorijskih znanja matematike, fizike i informatike ili prihvatanja algoritamskog rešavanja problema. Python kao programski jezik ima velikih prednosti i logičan je sled nakon pređene obuke u Scratchu. Pre svega, Python nije vizuelni programski jezik poput Scratch jezika, ali pruža jasno i prijatno okruženje za rad, zbog čega se ističe kao programski jezik koji ima mogućnosti za lak prelazak sa nekog vizuelnog jezika u svet ozbiljnog kodiranja.

Kome je namenjen

Osnovni kurs Python programskog jezika namenjen je učenicima i učenicama starijih razreda osnovne škole, i zato ga preporučujemo deci od petog do osmog razreda i srednjoškolcima.

O predavaču

Ranko Trifković se nakon karijere u novinarstvu pridružio Supersonic Parachute timu i počeo putovanje ka razvoju igara, najpre kao pisac za igre, zatim njihov dizajner i producent. Uporedo sa time je pravio i svoje eksperimentalne igre, okupljao indi scenu i bavio se aktivizmom u vezi sa stvaranjem igara.

Iskustvo u pedagogiji je stekao tokom 15 godina rada u pozorištu kroz mnoštvo radionica sa decom i odraslima. Prateći razvoj svoje dece kroz školu Scratcha u dečjem kulturnom centru Agora u Segedinu, odlučio je da prilagodi zvanični školski kurikulum MIT-a petodnevnim radionicama.

Uslovi za upis

Depoziti su deo naše standardne prakse kojom osiguravamo da ćemo mesta i sadržaje pružati onim učesnicima koje to zaista zanima i njihov povratak osiguran je ugovorom. Do sada se nijednom nije desilo da nismo vratili depozit, a svedočanstva o tome možete pogledati i na komentarima naših prethodnih učesnika na ovom linku.

Prijave

Kurs će biti održan od 20. do 22. avgusta u Startit Centru Beograd (Savska 5) u trajanju od tri časa. Pre prijave pogledajte dobro uslove za upis na kurs. Mesta se popunjavaju po principu „ko prvi mestu, njemu mesto”, a Vaše dete možete da prijavite ovde.

Organizatori će najkasnije do srede, 15. avgusta, obavestiti roditelje da li je njihovo dete primljeno na kurs.