Python za decu — osnovni kurs programiranja za osnovce i srednjoškolce

Kurs će se održati od 11. do 13. aprila u trajanju od po 3 časa u dve smene u Startit Centru Zrenjanin

Marijana Milićev - 4. April, 2018.

Od 11. do 13. aprila u Startit Centru Zrenjanin realizovaćemo prvi kurs programiranja u Python programskom jeziku. Pohađanje kursa je besplatno, a kurs je namenjen učenicima od V do VIII razreda osnovne škole i srednjoškolcima koji su pohađali osnovni kurs Scratch-a ili su imali prilike da se upoznaju sa osnovama programiranja.

U skladu sa školskim smenama, odredili smo dva termina u kojima možete upisati svoje dete:

sreda/četvrtak/petak od 9 do 12 časova
sreda/četvrtak/petak od 14 do 17 časova

O kursu

Učenje programskih jezika će kod vašeg deteta podstaći kritičko razmišljanje, konkretizovanje upotrebe apstraktnih ili teorijskih znanja matematike, fizike i informatike ili prihvatanja algoritamskog rešavanja problema. Python kao programski jezik ima velikih prednosti i logičan je sled nakon pređene obuke u Scratch-u. Pre svega, Python nije vizuelni programski jezik poput Scratch jezika, ali pruža jasno i prijatno okruženje za rad, zbog čega se ističe kao programski jezik koji ima mogućnosti za lak prelazak sa nekog vizuelnog jezika u svet “ozbiljnog” kodovanja.

Kome je namenjen

Osnovni kurs Python programskog jezika namenjen je učenicima i učenicama starijih razreda osnovne škole, i zato ga preporučujemo deci od V do VIII razreda i srednjoškolcima.

O predavaču

Ranko Trifković se nakon karijere u novinarstvu pridružio Supersonic Parachute timu i počeo putovanje ka razvoju igara, najpre kao pisac za igre, zatim gejm dizajner i producent. Uporedo sa time je pravio i svoje eksperimentalne igre, okupljao indie-scenu i bavio se aktivizmom u vezi sa stvaranjem igara.

Iskustvo u pedagogiji je stekao tokom 15 godina rada u pozorištu kroz mnoštvo radionica sa decom i odraslima. Prateći razvoj svoje dece kroz školu Scratcha u dečjem kulturnom centru Agora u Segedinu, odlučio je da prilagodi zvanični školski kurikulum MIT-a petodnevnim radionicama.

Uslovi za upis

Depoziti su deo naše standardne prakse kojom osiguravamo da ćemo mesta i sadržaje pružati onim učesnicima koje to zaista zanima i njihov povratak osiguran je ugovorom. Do sada se nijednom nije desilo da nismo vratili depozit, a svedočanstva o tome možete pogledati i na komentarima naših prethodnih učesnika na ovom linku.

Prijava

Kurs će se održati od 11. do 13. aprila u trajanju od tri časa. Pre prijave pogledajte dobro uslove za upis na kurs. Mesta se popunjavaju po principu „ko prvi mestu, njemu mesto”. Kurs se održava u Startit Centru Zrenjanin, Trg slobode 7 (zgrada Pozorišta, na prvom spratu).

Mejl o tome da li je vaše dete primljeno ćete dobiti u utorak, 10. aprila. Vaše dete možete da prijavite ovde.