Python za decu — osnovni kurs programiranja za osnovce i srednjoškolce u inđijskom Startit Centru

Kurs će biti održan od 26. do 28. jula u trajanju od po 3 časa.

Tatjana Milošević
03/07/2018

Od 26. do 28. jula u Startit Centru Inđija realizovaćemo prvi kurs programiranja u Python programskom jeziku. Pohađanje kursa je besplatno, a kurs je namenjen učenicima osnovne i srednje škole koji su pohađali osnovni kurs Scratcha ili su imali prilike da se upoznaju sa osnovama programiranja.

Kurs će se održati u sledećim terminima:

O kursu

Učenje programskih jezika će kod vašeg deteta podstaći kritičko razmišljanje, konkretizovanje upotrebe apstraktnih ili teorijskih znanja matematike, fizike i informatike ili prihvatanja algoritamskog rešavanja problema. Python kao programski jezik ima velikih prednosti i logičan je sled nakon pređene obuke u Scratchu. Pre svega, Python nije vizuelni programski jezik poput Scratch jezika, ali pruža jasno i prijatno okruženje za rad, zbog čega se ističe kao programski jezik koji ima mogućnosti za lak prelazak sa nekog vizuelnog jezika u svet ozbiljnog kodiranja.

Kome je namenjen

Osnovni kurs Python programskog jezika namenjen je učenicima i učenicama starijih razreda osnovne škole, i zato ga preporučujemo deci od petog do osmog razreda i učenicima srednjih škola.

O predavaču

Ranko Trifković se nakon karijere u novinarstvu pridružio Supersonic Parachute timu i počeo putovanje ka razvoju igara, najpre kao pisac za igre, zatim dizajner video igara i producent. Uporedo sa time je pravio i svoje eksperimentalne igre, okupljao indi scenu i bavio se aktivizmom u vezi sa stvaranjem igara.

Iskustvo u pedagogiji je stekao tokom 15 godina rada u pozorištu kroz mnoštvo radionica sa decom i odraslima. Prateći razvoj svoje dece kroz školu Scratcha u dečjem kulturnom centru Agora u Segedinu, odlučio je da prilagodi zvanični školski kurikulum MIT-a petodnevnim radionicama.

Uslovi za upis

Prijava

Kurs će se održati od 26. do 28. jula u Startit Centru Inđija (Vojvode Stepe 2, na šetalištu), u trajanju od tri časa. Mole se roditelji da pre nego što prijave decu dobro pročitaju uslove za upis na kurs. Mesta se popunjavaju po principu „ko prvi mestu, njemu mesto”.

Vaše dete možete da prijavite ovde.

Tatjana Milošević

Objavio/la članak.

utorak, 3. Jul, 2018.

IT Industrija

🔥 Najčitanije