Organizujemo prvi Hyper-Reality hakaton na svetu sa nagradnim fondom od 3.500 funti — prijave do 18. marta

Hakaton će se održati od 23. do 25. marta u beogradskom Startit Centru i otvoren je za programere, dizajnere, umetnike, scenariste, dizajnere zvuka, psihologe, marketing profesionalce i sve druge koji imaju ideju kako da iskoriste VR kao platformu.

Četvrtog vikenda u martu, u saradnji sa Britanskim savetom i Bristol VR labom, po prvi put na svetu organizovaće se Hyper Reality hakaton sa ciljem da vidimo koliko je stvarna virtuelna realnost i istražimo razlike između stvarnosti, virtuelne i hiper-realnosti. Želimo da proširimo mogućnosti VR okruženja, percepcije “virtuelnog” pojedinca i iskustvene alate u hiperrealnosti. 

Hakaton će trajati 48 sati i osam timova će imati priliku da stvori najkreativnije rešenje i osvoji ukupni nagradni fond u vrednosti od 3.500 funti. Osim novčanih vaučera, svi učesnici imaće jedinstvenu priliku da upoznaju sjajne kreativce koji rade u VR industriji, ne samo Srbije već i Britanije i celog sveta.

PRIJAVI SVOJ TIM

Šta je hiperrealnost?

Kao što smo rekli, cilj ovog hakatona je da vidimo razliku (i sličnosti) između različitih realnosti. Realnost, čista, je je ono što nas biološki okružuje i koju uglavnom doživljavamo bez tehnologije. Virtuelna realnost je simulirano okruženje koje može da se iskusi samo kroz upotrebu odgovarajuće tehnologija. Hiper-realnost je prostor između, koji sada stavljamo u fokus.

Korišćenjem dostupnih tehnologija, na ovom hakatonu učesnici će:

  • poboljšati realnost,
  • istražiti različite načine na koje okruženje interaguje sa nama
  • promeniti načine lične percepcije
  • unaprediti način na koji interagujemo sa i kroz tehnologiju

Kreiranje hiper-realnosti može biti u obliku iskustva izmenjene realnosti (podizanje iluzije gumene ruke na novi nivo), priče (igra/film/prezentacija) i/ili eksperimenta koji uključuje um i telo (novi način komunikacije čoveka i kompjutera)

Neki primeri mešanja fizičkih elemenata sa virtuelnom realnosšću su: The Void, Tick Tock Unlock, Belive your eyes, Carne y arena, itd.

Ko može da učestvuje?

Takmičenje je namenjeno učesnicima  iz različitih profesionalnih sfera, uključujući: programere (Unity/Unreal), umetnike, grafičke dizajnere i dizajnere zvuka, scenariste, psihologe… Otvoren je za sve koji imaju ideju o kreiranju VR iskustva, bez obzira na oblast iz koje dolaze — od medicine, psihologije, arhitekture, biznisa, marktinga i sl.

Za hakaton se možete prijaviti kao pojedinac ili kao već spreman tim. Ukoliko aplicirate timski, prednost u odabiru će imati kompletniji timovi — oni koji imaju predstavnike različitih zanimanja, a idealno programer/ka, dizajner/ka, dizajner/ka zvuka i osoba zadužena za kreiranje priče (iz oblasti marketinga, obrazovanja, psihologije itd.).

Prevoz i smeštaj za učesnike van Beograda biće pokriven kroz program

Za hakaton ne morate da imate prethodnog VR iskustva, ali je dobro da se pre njega upoznate sa mogućnostima i osnovnim pravilima kreiranja za VR platforme.

Cilj i trajanje hakatona

Cilj ovakvog hakatona jeste da se proširi svest o prednostima i mogućnostima VR tehnologije u okviru zajednice, da svi naučimo nešto novo, realizujemo ideje i zabavimo se.

Šta to tačno znači i šta se sve može kreirati?

  • stvarnost, virtuelna i hiperrealnost — Imate pravu sobu i njenu virtuelnu bliznakinju, treba da kreirate hiperrealno interaktivno iskustvo
  • Interakcija čoveka i kompjutera — Kako možemo da povećamo opseg prostorne interakcije bez fizičkih kontrolera? Da iskoristimo moždane talase i telesne funkcije kao UI/UX alate
  • Eksperimentisanje sa hiperrealnim multi-personalnim iskustvima — Omogućićemo vam multisenzornu i multimodalnu interakciju između hiperrealnog okruženja

Ovaj hakaton kreiran je sa Bristol VR labom, prostorom koji okuplja VR zajednicu u Bristolu, pa će ovo biti sjajna prilika za sve pojedince iz domaće zajednice da otkriju kuda se kreće razvoj novih tehnologija u svetu, i to kako kroz mentore, tako i učesnike koji nam stižu odatle.

Hakaton će trajati 48 sati i Startit Centar će obezbediti obroke, grickalice, piće i kafe, a tokom celog perioda takmičari će imati podršku mentorskog tima sačinjenog od domaćih i britanskih VR profesionalaca.

Sva VR oprema na hakatonu biće obezbeđena od strane organizatora, a od učesnika se očekuje da ponesu svoje kompjutere za rad. Spisak dostupne opreme možete videti ovde.

Hakaton je organizovan kao deo Digital Cities projekta i finansiran je od strane Vlade Velike Britanije.

Prijave

Prijave su otvorene kako za pojedince, tako i za timove, i to putem sledeće forme, a otvorene su do 16. marta. Za 20. mart planirana je pripremna radionica, na kojoj će se učesnici upoznati među sobom, sklopiti timovi, upoznati se sa dostupnom tehnikom i svim upustvima u vezi sa predstojećim takmičenjem.

Rok za prijavljivanje je nedelja, 18. mart do 23:59h. Po zatvaranju prijava, svi učesnici će putem mejla biti obavešteni o narednim koracima.

Sam hakaton će trajati od 23. do 25. marta.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Danica Kovač

Unesite termine za pretragu