Prva investicija UNICEF-ovog fonda u Srbiji: Vršački startap Propter

Propter razvija platformu ScioXR na kojoj se kreira AR/VR sadržaj pogodan za upotrebu u školama.

I ove godine UNICEF-ov Inovacioni fond opredeljuje do 100.000 dolara tehnološkim startapima, da bi im omogućio finansiranje u ranoj fazi, i mentorstvo. Jedna od investicija, u iznosu od 97.900 dolara, dodeljena je vršačkom startapu Propter, piše juGmedia.

Njihovo rešenje bazirano je na platformi ScioXR koju će moći da koriste nastavnici i učenici širom Srbije. Predviđeno je da u okviru te platforme korisnici kreiraju AR/VR sadržaje kako bi kroz simulaciju iskustva dodatno osnažili svoja znanja i veštine na području nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike ‒ STEM oblasti.

Predviđeno je da nastavnici u svakom trenutku imaju mogućnost da u skladu sa svojim nastavnim programom kreiraju nove sadržaje pomoću softvera, a da ih učenici vrlo jednostavno, pomoću pametnih telefona, koriste tokom nastave.

Rok za prijavu na ovogodišnji konkurs Inovacionog fonda je 27. jul. Na konkurs mogu da se prijave startapi iz Srbije ili iz nekih od zemalja u kojima se realizuju programi UNICEF-a, a čije su inovacije prvenstveno, mada ne i obavezujuće, u oblastima obrade podataka, finansijskih rešenja, osnaživanja i povezivanja. Pored toga, važno je da firme imaju funkcionalni blokčejn prototip otvorenog koda. Svi zainteresovani timovi i startapi mogu da se prijave popunjavanjem ove prijave.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Tomislav Jelesijević

Unesite termine za pretragu