UNICEF opredeljuje do 100.000$ investicija — traže se rešenja otvorenog koda ključna za širu zajednicu

Rok na prijavu na konkurs je 27. jul.

I ove godine UNICEF-ov Inovacioni fond investira u tehnološke startape i tako omogućava finansiranje u ranoj fazi i mentorstvo. Svaki od izabranih timova ostvariće pravo na 100.000 dolara, u dolarima i/ili kriptovaluti. Usled promena u poslovanju uslovljenih pandemijom, u fokusu su rešenja otvorenog koda koja se bave kritičnim potrebama društva.

Na konkurs mogu da se prijave startapi iz Srbije ili iz nekih od zemalja u kojima se realizuju programi UNICEF-a, a čije su inovacije prvenstveno, mada ne i obavezujuće, u oblastima obrade podataka, finansijskih rešenja, osnaživanja i povezivanja. Pored toga, važno je da firme imaju funkcionalni blokčejn prototip otvorenog koda.

UNICEF skreće pažnju da je osnovna motivacija Inovacionog fonda da pronađe „skupove“ ili portfolija inicijativa koje se bave najmodernijim tehnologijama ‒ tako da UNICEF može da prikupi saznanja o pomenutim tehnologijama i pomogne da one doprinesu boljem životu za decu.

Softverska rešenja na kojima rade timovi koji žele da konkurišu treba da imaju jednu ili više sledećih karakteristika:

  • pomažu u utvrđivanju obrazaca i donošenju autonomnih odluka;
  • prikupljaju, objedinjuju i vrše validaciju skupova podataka za blokčejn orakl mehanizme; 
  • unapređuju integritet i privatnost podataka;
  • doprinose upotrebi, zaradi i čuvanju kriptovalute; 
  • čine da finansijski sistemi budu transparentniji;
  • utiču na postizanje decentralizovanih poslovnih aranžmana;
  • istražuju inovacije u donošenju odluka.

Kakva će još rešenja biti razmatrana možete videti na sajtu konkursa.

Prijava

Svi zainteresovani timovi i startapi mogu da se prijave do 27. jula, popunjavanjem ove prijave.

Više detalja o pozivu na konkurs, svi zainteresovani mogu dobiti na webinar-u koji će biti održan 9. jula 2020. godine, u 15 časova. Svoje mesto na webinar-u možete rezervisati putem sledećeg linka.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tomislav Jelesijević

Unesite termine za pretragu