Prva Game Design radionica za decu i mlade u Startit Centru Subotica

Game design je veština osmišljavanja igara, postavljanja i razvijanja koncepta igre, koja dovodi do razvijanja mašte, sistemskog razmišljanja i kreativnosti.

Željko Crnjaković - 11. Jul, 2018.

Od 23. do 25. jula u Startit Centru Subotica prvi put će biti organizovana Game Design radionica za decu. Pohađanje radionice je besplatno, a kurs je namenjen deci uzrasta od 8 do 17 godina.

Game design je veština osmišljavanja igara, postavljanja i razvijanja koncepta igre. Kurs je zamišljen kao praktična i zabavna aktivnost koja razvija maštu, sistemsko razmišljanje i kreativnost.

Kroz pravljenje tradicionalnih igara od papira, figurica, kartica i kockica deca stiču iskustva koja ih osnažuju da u svetu računarskih i drugih igara postanu autori, a ne samo potrošači.

O predavaču

Ranko Trifković se nakon karijere u novinarstvu pridružio Supersonic Parachute timu i počeo putovanje ka razvoju igara, najpre kao pisac za igre, zatim njihov dizajner i producent. Uporedo s time je pravio i svoje eksperimentalne igre, okupljao indi scenu i bavio se aktivizmom u vezi sa stvaranjem igara.

Iskustvo u pedagogiji je stekao tokom 15 godina rada u pozorištu kroz mnoštvo radionica sa decom i odraslima. Prateći razvoj svoje dece kroz školu Scratcha u dečjem kulturnom centru Agora u Segedinu, odlučio je da prilagodi zvanični školski kurikulum MIT-a petodnevnim radionicama.

Termini radionica

Kako je raspust, radionice će biti održane u terminu od 9 do 12 časova, osim u slučaju većeg broja prijavljenih, kada ćemo formirati popodnevnu radionicu od 15 do 18 časova. Svi prijavljeni će biti obavešteni u koju grupu treba da dođu.

Uslovi za upis

Prijava

Radionica će se održati u Startit Centru Subotica (Korzo 1, drugi sprat) od 23. do 25. jula. Prisustvo je besplatno, uz prijavu na sledećem linku.

Broj učesnika je ograničen.