Predstavljanje Nacrta uredbe o paušalnom oporezivanju na okruglim stolovima Ministarstva finansija i NALED-a

Okrugli sto u Novom Sadu prvi je u nizu događaja na kojima će biti predstavljeni Nacrt i kalkulator, a naredni okrugli stolovi biće održani u Beogradu, Nišu i Kragujevcu.

Ministarstvo finansija i NALED će u narednom periodu organizovati četiri događaja na kojima će biti predstavljeni Nacrt uredbe o bližim uslovima, kriterijumima i elementima za paušalno oporezivanje obveznika poreza na prihode od samostalne delatnosti, izmene koje su predložene, kao i indikativni kalkulator za izračunavanje poreske obaveze.

Kako stoji u najavi, Nacrt uredbe o paušalnom oporezivanju donosi automatizaciju procedura, smanjenje birokratije i veću predvidljivost u pogledu visine poreza i doprinosa. Na okruglim stolovima biće predstavljen i indikativni kalkulator preko koga će svi preduzetnici u režimu paušalnog oporezivanja ili početnici koji tek planiraju da započnu svoj biznis moći da izračunaju poreske obaveze za četiri godine unapred.

Okrugli sto u Novom Sadu, prvi je u nizu događaja na kojima će biti predstavljeni Nacrt i kalkulator, a naredni okrugli stolovi biće održani u Beogradu, Nišu i Kragujevcu i deo su aktivnosti u okviru četvorogodišnjeg Projekta javno-privatnog dijaloga za razvoj koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi NALED u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike.

Prvo predstavljanje nacrta biće održano u petak, 15. novembra sa početkom od 14:30 u velikoj sali Privredne komore Vojvodine (Hajduk Veljkova 11) u Novom Sadu, a drugo u ponedeljak, 18. novembra od 11 časova u Palati Srbija u Beogradu. Tom prilikom govoriće pomoćnik ministra finansija i predsednik Radne grupe za unapređenje sistema paušalnog oporezivanja Dragan Demirović, Dragan Agatunović iz Poreske uprave i Jelena Bojović ispred NALED-a.

Potvrdu prisustva za ovaj događaj možete poslati putem mejla na office@naled.rs ili telefonom na broj 011 33 73 063. Tačno vreme i mesto održavanja okruglih stolova u Nišu (28. 11.) i Kragujevcu (3. 12.) biće poznati naknadno.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Marija Milutinović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu